Займалися дискредитацією Сил оборони України та керівництва держави: СБУ заблокувала на Одещині ботоферму

4 коментаря 17631 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кіберфахівці СБУ ліквідували ще 2 ботоферми: на Київщині та в Одесі. «Армію ботів» у майже 7 тисяч акаунтів використовували для поширення деструктивного контенту, зокрема для дискредитації Сил оборони України та керівництва держави, виправдання збройної агресії рф та розхитування суспільно-політичної ситуації в країні. Про це повідомили у прес-центрі СБ України, передає Бессарабія INFORM.


В Одеській області організаторами ботоферми виявилися четверо місцевих мешканців.

Основний напрямок діяльності зловмисників – створення та просування акаунтів у соцмережах і месенджерах. Ділки використовували їх для поширення панічних настроїв у регіоні, зокрема, розганяли дезінформацію та фейкові новини з фронтів.

У результаті оперативно-слідчих дій підтверджено факт, що їхніми «клієнтами» були особи, які перебувають на території рф.

У ході обшуків, проведених за адресами проживання зловмисників, правоохоронці виявили та вилучили:

  • комп’ютерну техніку, 4 сервери, понад 250 USB-модемів та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності;
  • банківські картки, через які відбувалися розрахунки з «клієнтами»;
  • понад 400 SIM-карток операторів мобільного зв’язку.

Вилучена техніка направлена на експертизу. Триває слідство для з’ясування всіх обставин та причетних до протиправної діяльності осіб.

Після проведення експертиз вирішуватиметься питання щодо оголошення фігурантам підозр за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку).

Викриття ботоферм здійснювали співробітники СБУ спільно з кіберфахівцями та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Одеської та Київської обласних прокуратур.

Займалися дискредитацією Сил оборони України та керівництва держави: СБУ заблокувала на Одещині ботоферму Займалися дискредитацією Сил оборони України та керівництва держави: СБУ заблокувала на Одещині ботоферму Займалися дискредитацією Сил оборони України та керівництва держави: СБУ заблокувала на Одещині ботоферму

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Простите господа, а разве вообще возможно – дискредитировать то, что само себя – давным -давно и бесславно дискредитировало – навсегда и на веки вечные?! Аминь!

рубль
рубль
1 год назад

Хотя, я себя еще хуже дискредитировало и не стесняюсь, беру и ??, и ??, и ??, и ??, и даже ??, но бендера подлая мешает… :(((((((((((

Дима
Дима
1 год назад

А я тоже беру.Ахахаха!

BREST-1939
BREST-1939
1 год назад

Молодчага, рублядь, кое-чему учишься 😉 На-ка пососи в награду еще такой: ?

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x