В Кілійській громаді шукають варіанти очного навчання в школах, де немає укриттів

1 коментар 14121 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Навчальний рік 2022-2023 розпочався в Україні в умовах військового часу. Нажаль, багато хто з школярів навіть на мирних територіях не може відвідувати учбові заклади через відсутність всередині безпечних місць, в яких можна перечекати повітряну тривогу. В Кілійській громаді всього шести школам дозволили працювати, враховуючи наявність укриттів. Решта – на дистанціонці. Проте зараз Кілійська міська рада разом з відділом освіти та представниками спеціальних служб шукають варіанти створення умов для можливості відвідування школярами і інших закладів. 


Ніхто не посперечається з тим, що освіта в класах набагато ефективніша за дистанційну. Це вже підтвердили різні дослідження, а також результати знань школярів. Розпачує також деяка несправедливість, що хтось має змогу вчитися за партами, а хтось ні…

Розуміючи це, плідно працює комісія міської ради, яка вивчає варіанти створення безпечних умов в закладах. Є завдання зробити найпростіше укриття там, де його немає, за допомогою допоміжних засобів, а де це неможливо, знайти найближче укриття, до якого можуть організовано переміщуватися учні і співробітники у випадку оголошення повітряної тревоги. Нагадаємо, фахівці дозволили переходити в укриття, які розташовані менш ніж за 500 метрів від закладу.

Але останнє рішення, чи пускати дитину до школи, прийматимуть батьки. Якщо мама або тато хвилюються за її безпеку, можна обрати альтернативний варіант навчання, навіть якщо усі однокласники навчаються очно. До того ж, опитування проводиться безпосередньо у класах, і якщо більшість батьків виступають проти очного навчання, то увесь коллектив навчається дистанційно.

Додамо, що кожен навчальний заклад, якому дозволили роботу за висновками комісії, обирає сам, яким чином планувати роботу. Десь відвідування дозволене лише учням молодших класів, а усі інші сидять на дистанціонці, десь – навчання проводиться у дві зміни почергово, десь розмір укриття дозволяє знаходитись у будівлі одразу великій кількості людей, тому долучено багато учасників освітнього роцесу.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Виктор Николаев
Виктор Николаев
1 год назад

Десять лет преподавал курс “Информационные системы и технологии в бухгалтерском учете” для будущих бухгалтеров – выпускников Измаильского техникума МЭСХ. За основу преподавания была взята программка дистанционного управления компьютерами учебной аудитории. Она позволяла общаться со студентами в компьютерной сети во время урока и ГЛАВНОЕ – демонстрировать классу события на любом из компьютеров, включенных в сеть.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x