У зв’язку з мобілізацією в росії МЗС Молдови звернулося до своїх громадян: про що попереджають

0 коментарів 22815 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство закордонних справ Молдови у контексті проведення часткової мобілізації в Росії випустило попередження для молдовських громадян. Про це повідомило молдовське видання NewsMaker, пише “Європейська правда”.


Міністерство попередило громадян Молдови, що за участь у збройних конфліктах як найманців у Молдові їм загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. А громадянам, які займаються залученням, навчанням та фінансуванням найманців – від 10 до 15 років позбавлення волі.

МЗС закликало молдовських громадян, які перебувають у Росії, звертатися до посольства Молдови у разі порушення їхніх прав.

Водночас міністерство нагадало молдовським громадянам, які мають російський паспорт, що на території Росії вони вважаються громадянами РФ, і можливості Молдови надати їм консульську підтримку у молдовського диппредставництва обмежені.

МЗС вкотре засудило ескалацію Росією військової агресії проти України, проведення часткової мобілізації та незаконних “референдумів”, “які грубо порушують незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та норми міжнародного права”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x