Обсяги контейнерних перевезень на Дунаї збільшуються. Каравани УДП здійснюють регулярний експорт та імпорт

0 коментарів 23247 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Контейнерні каравани по Дунаю стають регулярними. За півроку перевезено 3,3 тис TEU силами УДП. На експорт з України йдуть такі вантажі як метали, шрот, масло, алкоголь, молоко, зерно та інші. Імпортують зі стран ЄС електроніку, запчастини, автопокришки, рис та інші продукти. Як вважають у керівництві пароплавства, напрям контейнерних перевезень на Дунаї буде продовжувати розвиватись. Про це повідомив генеральний директор ПрАТ “УДП” Дмитро Москаленко у соцмережі Фейсбук.


Як розповів він, УДП вперше почало контейнерні перевезення майже пів-року тому.

“Спочатку це був експеримент, виключно ініціатива нової команди. Ми бачили, що внаслідок блокади морських портів Одеси, контейнерні перевезення поставлені на стоп. Водночас попит має залишатись. Питання полягало лише в тому – чи зможемо на Дунаї створити працюючий логістичний ланцюжок, наскільки виправданою буде економіка проекту, чи зможемо знайти баланс між вантажними потоками з країни і в країну? Але ми це зробили! Контейнерні перевезення запрацювали!” – написав Москаленко в своєму пості.

Наприкінці травня УДП вдалося вийти на новий рівень логістики та сформувати перший контейнерний караван у складі самохідного судна «Капітан Ширков» і п’яти барж.

З того часу контейнерні перевезення флотом УДП стали регулярними. Сформувався пул фрахтувальників, стабільно забезпечується необхідний обсяг як експортних, так і імпортних вантажів.

“Починаючи з серпня вирішили повністю перейти на роботу у режимі контейнерних караванів. Наша ідея виправдала себе на сто відсотків”, – підкреслює керівник.

Так, за півроку перевезено контейнерів в об’ємі 3298 TEU. Під контейнерний напрям задіяно 12 суден (відкритих барж та суховантажних суден-штовхачів).

Серед експортних вантажів: метали, соняшниковий шрот та масло, алкогольні вироби, молоко, деревообробна продукція, горох, зерно насипом.

Серед імпортних вантажів: електронік, труби, запчастини до агарної техніки, автомобільні покришки, рис та інші продукти харчування. Лише в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН ми перевезли приблизно 600 TEU контейнерів з гуманітарними вантажами.

Як зазначив Дмитро Москаленко, одночасно є питання, які ще доводиться вирішувати. По-перше, це перевантаженість контейнерної перевалки в українських портах, де першочергово оброблюються морські судна, та обмеженість можливостей для накопичення контейнерів. По-друге, це тривалий час оформлення транзитної декларації в Галаці і затримки обробки барж на контейнерному терміналі DP World у Констанці, де навантажувально-розвантажувальні операції часто виконуються без відповідного планування.

“Тим не менш, я абсолютно впевнений, що незважаючи на тимчасові складнощі, напрям контейнерних перевезень на Дунаї буде продовжувати розвиватись. Покладаємо на нього великі надії”, – підвів резюме свойого повідомленния керівник УДП.

Обсяги контейнерних перевезень на Дунаї збільшуються. Каравани УДП здійснюють регулярний експорт та імпорт

Обсяги контейнерних перевезень на Дунаї збільшуються. Каравани УДП здійснюють регулярний експорт та імпорт

Обсяги контейнерних перевезень на Дунаї збільшуються. Каравани УДП здійснюють регулярний експорт та імпорт

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x