Ними захищають Білий дім і Балтійський регіон: Україна отримала від США системи ППО NASAMS

0 коментарів 20655 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала від США системи протиповітряної оборони (ППО) NASAMS.


Про це він сказав в інтерв’ю CBS News, не уточнюючи при цьому скільки саме таких комплексів передали Україні.

“Я хочу подякувати президенту Байдену за позитивне рішення, що вже ухвалено. І Конгресу США. Ми отримали NASAMS. Це системи ППО. Але повірте, цього навіть близько не вистачить, щоб покрити цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, університети, будинки українців”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що Україні потрібна безпека, аби повернути наших співгромадян додому.

“Навіщо нам це потрібно?  Нам потрібна безпека для того, щоб привабити наших українців повертатися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і платитимуть податки, і тоді у нас не буде дефіциту в 5 мільярдів доларів у нашому бюджеті. Тож це буде позитив для всіх”, – підкреслив Президент.

Довідково: NASAMS — це норвезька зенітно-ракетна система з американським радаром, яка може випустити 72 ракети за 12 секунд і збиває літаки, гелікоптери і крилаті ракети. Її використовують 12 країн світу, США взяли її на озброєння як один з видів захисту Білого Дому, а в Латвії її розмістили для захисту Балтійського регіону. NASAMS складається з передових ракет класу «повітря-повітря» середньої дальності AMRAAM, радара Sentinel і модуля центру розподілу вогню, розробленого норвезькою компанією Kongsberg Defense & Aerospace. Завдяки поєднанню цих технологій українські військові можуть максимально підвищити працездатність NASAMS у класифікації та застосуванні сучасних і нових поколінь літаків, безпілотників і крилатих ракет.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x