Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження

2 коментаря 19305 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового знищення об’єктів тваринного світу (дельфінів видів азовка, афаліна та інш) внаслідок збройної агресії рф проти України (ст. 441 КК України – екоцид). Про це повідомили у Одеській обласній прокуратурі.


З початку повномасштабного вторгнення рф на пляжах Одещини було виявлено велику кількість загиблих морських ссавців.

Ймовірною причиною їх масової загибелі є використання суднами країни-агресора гідролокаторів (сонарів) на підводних та надводних човнах, що створюють потужні звуки, які негативно впливають на здоров’я тварин.

За ініціативою прокуратури проведено огляди та розтини китоподібних – морських свиней і звичайних дельфінів (білобочок), знайдених мертвими на узбережжях. Під час розтину тварин спеціалісти відібрали проби органів та тканин для подальшого лабораторного дослідження патологій з метою встановлення причин загибелі морських ссавців.

“Відібрані зразки будуть направлені для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія), та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина).Також прокуратурою готуються запити про надання міжнародної правової допомоги до Республіки Болгарія, Турецької Республіки та Румунії  щодо встановлення аналогічних випадків загибелі дельфінів”, – йдеться у повідомленні.

У здійсненні досудового розслідування сприяють представники Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена, Науково-дослідної установи «Український науковий центр екології моря», НПП «Тузловські лимани»  та ветеринарні лікарі.

Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження

Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження  Масова загибель дельфінів у Чорному морі внаслідок збройної агресії рф: прокуратура розпочала кримінальне провадження

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Обязательно Владимиру Владимировичу Путину – повесточку зашлите, на допрос, в рамках этого уголовного дела. Он Человек отзывчивый и законопослушный – обязательно прийдет! :))))))))

Влaдимир Влaдимирович Пyтин
Влaдимир Влaдимирович Пyтин
1 год назад

Я те щаз пришлю повесточку с новичком – ишь чего рюблядь удумала, шутить под горячую руку 🙁

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x