Кілію прикрашають нові арт-об’єкти, зроблені з екологічних матеріалів, що не потребує витрат з бюджету

0 коментарів 19521 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Воєнний стан вніс корективи у розподіл місцевого бюджету. Багато витрат заборонені Законом. Серед них і благоустрій – не можна замовляти послуги підрядників, проводити закупівлі матеріалу та розпочинати проєкти будівництва. Через це багато планів, які міська рада вклала у бюджет розвитку 2022 року, залишаються нездійсненими до завершення військового стану або дозволу Уряду фінансувати ті чи інші роботи. Тому влада намагається хоча б якось благоустроювати місто і вигадує способи, які не потребують виділення коштів. Таким чином в місті встановили вже третю екологічну гойдалку, не витративши з бюджету ні копійки. В планах ще низка таких робіт. 


Як повідомляла “БІ”, першими встановили гойдалки з екологічної сировини на популярному серед містян узбережжі Дунаю (мікрорайон СРЗ), а також на вулиці Щербахі – на честь дітлахів, які проявили ініціативу самотужки розчистити від розкинутого містянами сміття на околиці міста. Розвага прийшлася по душі і дітям, і дорослим – соціальні мережі запестрили фотографіями, зробленими на гойдалці на фоні Дунаю.

Третя гойдалка мала бути встановлена в центрі Кілії, де напочатку літа “поселилися” клумби-човники, але це рішення змінили з декількох причин. По-перше, там дуже гарно розрослися квіти, і стало жалко, що їх можуть витоптати бажаючі поколисатися. По-друге, зовсім близько знаходиться дитячий майданчик, де є кілька різних гойдалок, тому вибрали не менш людну локацію – біля Свято-Покровського храму (район АТБ, Бесарабського ринку та багаточисельних магазинів), де і вдень, і пізно увечері перебуває велика кількість містян і гостей міста.

Додамо, що виготовили і встановили гойдалки працівники комунального підприємства “Добробут”. На це не пішло ні копійки з місцевого бюджету – кошти в сумі трьох тисяч гривень комунальникам передав спонсор. Цього вистачило. Таким чином планують продовжувати роботу, доки не з’явиться можливість витрачати бюджетні кошти на щось більш серйозне.

До того ж, сквер, у якому встановили гойдалку, пріоритетний у проведенні реконструкції. Напередодні війни було заявлено про облаштування там нових пішохідних доріжок та проведення інших робіт, які перетворить це місце у більш комфортне та затишне. Раніше там було встановлено кілька лавок, які теж були виготовлені власними силами комунального підприємства міської ради.

Кілію прикрашають нові арт-об'єкти, зроблені з екологічних матеріалів, що не потребує витрат з бюджету

Кілію прикрашають нові арт-об'єкти, зроблені з екологічних матеріалів, що не потребує витрат з бюджету

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x