Чи готова Кілія до опалювального сезону – відповідь мера

0 коментарів 18414 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наближається опалювальний сезон. В Кілійській громаді, яка не газифікована, він стосується закладів соціальної сфери, де з цього дня починають працювати котли. Окрім того, населення, яке проживає у багатоквартирному секторі, а також будинках на електроопаленні, з початком сезону отримує право на пільговий електротариф. Чи забезпечені твердим паливом соціальні заклади, ми запитали у Кілійського міського голови Вячеслава Чернявського.


За словами мера, потреба у вугіллі не закрита, але критичної ситуації немає. Частина палива залишилась з минулого року, частину – вдалося закупити, інше – знаходиться у процесі закупівлі. Того, чим вже вдалося запастися, вистачить на кілька місяців, і тим часом планують закрити залишок. Проблема є в тому, що вугілля немає у продажу, а те, що вдається знайти – поганої якості. Але вибору не залишається – через війну стався великий дефіцит.

Що стосується закладів освіти, то наразі для них є 620 тонн вугілля. Цього недостатньо, потрібно ще хоча б 400, але у будь-якому випадку доведеться заощаджувати, тому що в ідеалі має бути близько 1700 тонн. Але, враховуючи те, що велика кількість закладів знаходиться на дистанційній освіті, і там потрібно протоплювати мінімально, аби не розморозилась система, тисячі тонн має вистачити. Але все одно резерв будуть шукати, щоби закрити потребу повністю.

Разом з цим в громаді ведеться робота по заміні старих, зживших себе, котлів на сучасні, які можуть працювати на різних видах палива. Наразі робота ведеться у кілійських школах №3 і 4. Необхідність у нових котлах в закладах була давно, оскільки обладнання дуже старе, неекономне і постійно виходить з ладу. Тому вирішили міняти одразу на гідну альтернативу, яка прослужить багато років і дасть можливість обирати паливо у залежності від пропозиції на ринку. На майбутнє є плани навіть встановити в громаді обладнання, яке виробляє брикети зі сміття, гілок і іншого непотребу. І поступово хочуть замінити на універсальні усі котли.

Медицині в рік потрібно близько 400 тонн вугілля, наразі не вистачає 135 – ведуться пошуки. Проте увійти в опалювальний сезон впевнено зможуть усі заклади соціальної сфери. А тим часом буде можливість шукати пропозиції для закупівлі палива, якого не вистачає для закриття сезону.

Додамо, що опалювальний сезон розпочинається рішенням виконкому місцевої ради приблизно у другій половині жовтня, коли температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує 8 градусів тепла.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x