Ізмаїл офіційно передав “Нібулону” землю під будівництво річкового порту – міськрада встановила орендну плату

0 коментарів 44658 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Від планів до конкретних кроків – Ізмаїльська міська рада 16 вересня надала товариству з обмеженою відповідальністю сільськогосподарському підприємству “Нібулон” землі в оренду на 49 років під будівництво порту. Роботи на об’єкті вже розпочаті.


Про це ІА “Бессарабія INFORM” стало відомо з відповідного рішення 34-ї сесії міськради.

Земельна ділянка під майбутній новий порт розташована у місті Ізмаїлі за адресою: вулиця Набережна Лукі Капікраяна, 14 (в межах вулиць Портова, Набережна Лукі Капікраяна та Дунайська) і має площу 19 гектарів. Згідно рішення міськради, землю надано в оренду на 49 років “для будівництва та експлуатації об’єкта транспортної інфраструктури – річкового порту (терміналу)”.

Міська рада встановила “Нібулону” орендну плату в розмірі 4,3% від нормативної грошової оцінки в рік із щорічним збільшенням на 0,05% в рік. Зазначимо, що згідно з рішенням міськради про нормативну грошову оцінку земель міста Ізмаїл, середня (базова) вартість 1м2 міської території станом на 01.01.2022 становить 288,35 грн. Підприємство почне сплачувати до міськбюджету орендну плату з моменту підписання договору оренди сторонами.

В рішенні міськради сказано, що земельна ділянка має використовуватись агрохолдингом виключно за цільовим призначенням з дотриманням вимог чинного законодавства. Вона не може передаватись в суборенду, а розміщення об’єктів, для яких земельна ділянка передана в оренду, має бути здійснене протягом п’яти років з моменту державної реєстрації права оренди.

Роботи на об’єкті вже почались, вони проводились на протязі всього літа і зараз тривають повним ходом.

Як повідомляло раніше БІ, про намір “Нібулона” побудувати в Ізмаїлі об’єкт транспортної інфраструктури стало відомо ще навесні поточного року. Тоді у мерії повідомили, що український агрогігант планує побудувати на Дунаї власний перевалочний комплекс для забезпечення своєї логістики. При цьому потужності Ізмаїльського морського порту та елеватора не будуть задіяні, а у своїх логістичних схемах підприємство планує задіяти в тому числі флот Українського Дунайського пароплавства.

Для міста Ізмаїл це багато в чому розширює перспективи та можливості у сфері морегосподарського комплексу. За словами міського голови Андрія Абрамченко, це велика інвестиція у міську економіку, нові робочі місця, надходження до міського бюджету, модернізація існуючих залізничних та автомобільних шляхів.

Заголовне фото – ілюстративне

Ізмаїл офіційно передав "Нібулону" землю під будівництво річкового порту - міськрада встановила орендну плату Ізмаїл офіційно передав "Нібулону" землю під будівництво річкового порту - міськрада встановила орендну плату

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x