Екологи нацпарку “Тузлівські лимани” пропонують завтра усім забути про автомобілі

0 коментарів 23625 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завтра, 22 вересня, у світі відзначають День без автомобіля World Carfree Day 2022. В цей день у багатьох країнах люди відмовляються від користування власними авто надаючи перевагу громадському електротранспорту, велосипедам чи пішій ході. І, тим самим, роблять внесок у збереження довкілля та власного здоров’я. Приєднатися до міжнародного руху пропонують вчені-екологи Нацпарка “Тузлівські лимани”, для чого треба зробити відповідне фото та поділитися ним у соцмережі. Про це вони розповіли на своїй офіційній сторінці на Фейсбук.


“Вперше цей день відзначили в 1998 році у Франції, коли в ряді міст було припинено автомобільний рух. У наступні роки цю традицію запозичили інші країни та міста. Мета такого заходу – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування”, – розповіли екологи.

Щоразу, заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміну клімату – адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, підвищується рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрям.

Як підкреслили вчені, День без автомобілів в Україні офіційно не відзначають, однак такі акції проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в деяких містах України. Як правило, в цей день учасники акції утримуються від їзди на автомобілях, використовуючи альтернативні способи пересування. Часом акція триває більше ніж один день.

“Ми запрошуємо вас доєднатись до акції. Умови: 22 вересня зробити фото чи відео, як ви пересуваєтеся пішки, або на велосипеді та завантажити його в інстаграм через кнопочку «День без авто» знайшовши її у сторісах сторінки Парку (npp.tuzlim0101), або кидайте фотографії у коментарях під цим дописом“, – повідомили співробітники Нацпарку.

Також вони нагадали про існування рубрики екологічних порад, яку можна знайти в актуальних сторіз на сторінці НП в мережі Інстаграм.

Екологи нацпарку "Тузлівські лимани" пропонують завтра усім забути про автомобілі

Екологи нацпарку "Тузлівські лимани" пропонують завтра усім забути про автомобілі

 

Екологи нацпарку "Тузлівські лимани" пропонують завтра усім забути про автомобілі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x