Планує перейти на кіно: новий метод одеського судді, який практикує вирокі у вигляді читання творів

1 коментар 26109 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вирокі до деяких злочинців у виді читання творів поступово перестали бути рідкістю. Суддя Малиновського суду Одеси Олександр Гарський відомий тим, що призначає підсудним покарання у вигляді читання книг. Зараз він планує призначати обвинуваченим, у яких проблеми із читанням, перегляд фільмів.  Для цього вже відібрав американські кінострічки 40-50 років XX століття. Про це суддя розказав в інтерв’ю виданню “Главком”.


Які саме це будуть фільми, суддя не розкриває, обіцяючи, що це можна буде дізнатись у одному з вироків, які він винесе найближчим часом. Покарати таким чином суддя планує дрібного шахрая.

“Я розраховую, що перегляд фільму позитивно вплине на обвинуваченого, аби у майбутньому той не скоював злочинів”, – пояснив суддя.

Втім суддя зазначив, що не присуджує читання книг у кожному вироку.

“Навпаки – багато моїх рішень є надто суворими. Все через те, що обвинувачені не бажають виправлятися. Ізоляція від суспільства їм також не допоможе, але це єдиний шлях, закріплений у Кримінальному кодексі”, – наголосив він.

У січні 2022 року Олександр Гарський визнав винним 35-річного чоловіка у нанесенні легких тілесних ушкоджень та рекомендував тому бути добрішим та прочитати роман “Поліанна” американської письменниці Елеонор Портер.

Проте це було не вперше, до того він виніс вирок обвинуваченому у вигляді читання творів Льва Толстого та Івана Франка.

До того той самий суддя визнав двох викрадачів автомагнітол з автівок, що знаходилися на майданчику тимчасово затриманих транспортних засобів, винними та засудив їх до трьох років позбавлення волі. Втім, як виходить з вироку суду, їх звільнили від відбування покарання з випробуванням строком на один рік.

Засудженим наказали прочитати:

  • Повість (за іншими виданнями роман) «Пригоди Тома Соєра» 1876 р. автор – Марк Твен;
  • Роман «Пригоди Гекльберрі Фінна» 1884 р., автор – Марк Твен.
  • Пригодницька повість (за іншими виданнями роман) «Біле Ікло» 1906 р., автор – Джек Лондон ;
  • Вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі …» 1845 р.

Ідею підхопили в Приморському суді. Наприклад, у липні Приморський районний суд Одеси визнав винним співробітника Одеського зоопарку у діях спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та засудив його на п’ять років позбавлення волі. Але реальний термін ув’язнення у п’ять років йому змінили на умовний термін у три роки.

Окрім того, його зобов’язали прочитати твори: Івана Багряного “Тигролови”, Василя Барки “Жовтий князь”, та перший в українській літературі твір про насильницьку колективізацію та Голодомор 1933 року Уласа Самчука – “Марія”.

А іншого любителя росії зобов’язали під час відбування умовного покарання прочитати книгу “Історія України-Русі” Михайла Грушевського.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Кино – как немецкое про Катьку-2??? Я пойду снимаца в ее роли :))))))

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x