За минулу добу у напрямку Дунайських портів «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» пройшла рекордна кількість суден

0 коментарів 27270 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За минулу добу, 27 серпня, в напрямку українських Дунайських портів («Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ») через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден, загальним обсягом 45 тис. тонн. Це рекордний показник з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії, повідомляє Міністерство інфраструктури України.


Зокрема, через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море пройшло 7 суден, а через румунський канал Суліна — 4.

«З березня нам уже вдалось перевезти через Дунайські порти понад 4 млн тонн зерна — на даний момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту.

Динаміка збільшення — суттєва. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. тонн агропродукції, то вже в липні показник склав майже 1,4 млн тонн.

Це чудові результати, але точно не остаточні. Навіть зі стабільною роботою Ініціативи щодо безпечного транспортування агропродукції Чорним морем Міністерство інфраструктури продовжує удосконалення експортної логістики на Дунаї. Зокрема, створюємо умови для безперешкодного сполучення між портами залізничними шляхами, в тому числі забезпечуючи пряме залізничне сполучення.

За умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік. До речі, вже стартував спільний проект Міністерства інфраструктури та ЄБРР щодо дослідження експортної логістики у Бессарабії. За два місяці ми отримаємо пропозиції для планування державних, державно-приватних та приватних інвестицій, міжнародних проєктів та проєктів за кошти міжнародних фінансових організацій», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, на початку липня гирло Бистре суднового ходу р. Дунай — Чорне море стало доступне для проходу суден, які перевозять агропродукцію. Це відбулося завдяки звільненню Збройними Силами України острова Зміїний.

До цього захід в українські Дунайські порти був можливий винятково через канал Суліна, який проходить територією Румунії.

За минулу добу у напрямку Дунайських портів «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» пройшла рекордна кількість суден
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x