“Пилова буря” в Одесі – мешканцям рекомендують користуватися масками

0 коментарів 28917 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі зафіксували підвищений рівень концентрації пилу в повітрі.


Про це, а також про його походження та небезпечність “Суспільному” розповів ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко.

За його словами, така “пилова буря” — звичайне метеорологічне явище для літнього сезону.

“У нас зараз є північний повітряний потік, який несе повітря разом з піском з пустелі Середньої Азії. Вся Україна зараз покрита цією хмарою пилу. У нас буває винос цього пилу або з африканських пустель, з Сахари або, як у цьому випадку, з азійських. Літом це буває досить часто. Може не кожного року, але за останні декілька років я пам’ятаю мінімум три-чотири таких випадки”, — розповів Сергій Степаненко.

Однак, як зазначив експерт, така концентрація пилу може негативно позначитися на здоров’ї:

“По-перше, пил — це алерген, який може спровокувати алергічні реакції у багатьох людей. І по-друге, що є більш важливим, що їдкі частки пилу є канцерогенними речовинами й це може стати спусковим гачком для багатьох людей щодо канцерогенних (ракових – ред.) захворювань”.

Тож Сергій Степаненко порекомендував в цей період користуватися масками, аби захистити органи дихання від потрапляння пилу. Особливо уважними, за його словами, слід бути з дітьми, адже вони, в силу свого зросту, знаходяться ближче до поверхні, де концентрація пилу вища.

Також експерт зазначив, що вже за декілька днів пил почне осідати й сподівається, що найближчим часом його з поверхні змиє дощем.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x