На Херсонщині ЗСУ деокупували 46 населених пунктів

0 коментарів 24462 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ЗСУ деокупували 46 населених пунктів Херсонської області. Проте у багатьох селах все ще тривають обстріли, тому мешканцям не варто повертатися, а хто ще не виїхав – бажано це зробити найближчим часом.


Про це повідомив виконувач обов’язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій на брифінгу Media Center Ukraine.

За його словами, більшість зі звільнених територій перебувають на півночі регіону — на кордоні з Дніпропетровською області, також частина населених пунктів розташована на кордоні з Миколаївською областю.

Бутрій закликав жителів Херсонської області евакуюватись до повного звільнення регіону українськими військовими. Він розповів, що на деокупованій частині області є села, які були зруйновані на 90%. Населені пункти і зараз зазнають обстрілів із боку російської армії, практично всі люди звідти виїхали.

За словами Бутрія, окупанти налякані, вони ходять по будинках місцевих та переодягаються у цивільний одяг, аби втекти з поля бою.

Нагадаємо, вчора, 1 серпня, війська рф розстріляли впритул протитанковою керованою ракетою (ПТУР) мікроавтобус, на якому з окупованого села Старосілля Херсонської області намагалися евакуюватись місцеві жителі. Двоє цивільних загинули на місці, ще двоє – у тяжкому стані.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x