До порту “Чорноморськ” за зерном прямує перше турецьке судно

0 коментарів 22869 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До порту Чорноморськ за українським зерном прямує перше судно з тих, які не були заблоковані в українських портах з початку повномаштабної війни – турецький балкер OSPREY S.


Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Балкер OSPREY S залишив турецький порт Іскендерун 31 липня. В середу, 3 серпня, судно увійшло до протоки Дарданелли. Очікуваний час прибуття  до Чорноморська – 5 серпня о 01:00.

«03.05.2022 о 09:15 (LT) до протоки Дарданели курсом на порт “Чорноморськ” увійшов турецький балкер OSPREY S під прапором Ліберії. Судно вийшло з турецького порту Іскендерун 31.07.2022 о 22:23 (LT). Розрахунковий час прибуття – 05.08.2022 01:00 (LT).  Отже, це перше судно з тих, що не було заблоковано в українських портах з 24.02.2022, яке прямує за українським експортним зерном. Зауважимо, що спрямування саме турецьких суден очікувалося експертами як найбільш вірогідне для того, щоб зменшити ризик провокацій та/або обстрілів з боку РФ”, – зазначив Клименко.

Нагадаємо, судно RAZONI з українською кукурудзою, яке вийшло з Одеського порту 1 серпня, пройшло перевірку у Туреччині та готове направлятися далі.

До порту "Чорноморськ" за зерном прямує перше турецьке судно

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x