До Бессарабії знов завітали рожеві фламінго

2 коментаря 34695 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рожеві фламінго цього року знову завітали до нацпарку «Тузлівські лимани», що на півдні Одещини.


Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук еколог Іван Русєв, птахів першими помітили мешканці села Тузли одноіменної громади Білгород-Дністровського району. Селяни нарахували 67 особин фламінго, які повернулися зі сходу нашої країни.

Доктор екології також розповів, чому забарвлення фламінго має такий яскравий і насичений колір:

“Виявляється, таке “напилення” на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Пігмент цей називається ліпохроми і надає оперенню фламінго неймовірний рожевий або червоний колір”.

Слід зазначити, що за останні роки в Одеській області часто бачать цих екзотичних птахів.

“Фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків. Зараз фламінго знову прилетіли на розвідку до нас від окупованих орками територій України в Азово-Чорноморському корідорі, щоб дізнатися, а чи можна поселитися на Тузлівських лиманах надовго і, звісно, фламінго, будуть допомагати нам в боротьбі з орками, як метафоричний птах фенікс. І зараз, в середині серпня, неймовірне видовище армії птахів, серед яких і неймовірні фламінго, надають екосистемам парку велику енергетику. І на Азово-Чорноморському маршруті прольоту, всі ці птахи, понесуть ії задля перемоги над ворогом”, – пише Русєв.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

:)))))))) лучше бы братья наконец ПРИШЛИ!!!

Гость
Гость
1 год назад

подожди еще немнощко, ща селитру хлопковую в Kpыму потушим и сразу в… ПУК… йой, тоесь в БОЙ !!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x