В Кілії намітили безпекові роботи в закладах освіти, а також частково виконають довоєнні плани

0 коментарів 29754 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії запланували низку робіт в закладах освіти. У першу чергу, це відноситься до тих шкіл та садочку, яким дозволено працювати в умовах воєнного стану. Окрім того, мають початися роботи з заміни котлів, ремонту туалету, встановлення пожежної сигналізації і оновлення харчоблоку. Як повідомляє журналіст “Бессарабії INFORM”, про це заявив Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський на засіданні ісполкому. 


Він нагадав, що спеціальна комісія дозволила частині закладів працювати в умовах війни – в них є приміщення, які відповідають умовам укриттів. Це школи номер 1, 3, 4 міста Кілія, школа номер 2 села Шевченкове та школи сіл Ліски і Дмитрівка, а також садочок в селі Новоселівка. Також додав, що досі невідомо, чи сядуть діти за парти навіть там, де це дозволили фахівці. Остаточно рішення буде прийняте згодом і переважною буде думка батьків. Тим не менш, у будь-якому випадку, приміщення, які визначені укриттями, забезпечать усім необхідним.

Окрім того, в кожному закладі освіти на вимогу профільного Міністерства встановлять кнопку виклику поліції та камеру відеоспостереження.

Також напередодні опалювального сезону планується замінити котли в школах 1, 3 і 4. Скоріше за все, через складнощі з вуглем оберуть такі, що працюють на паллетах.

В школі номер 3 планують відремонтувати туалет. А у Четвертій – хочуть оновити харчоблок.

Розподіл освітньої субвенції буде затверджений на найближчій сесії міської ради.

Вячеслав Чернявський пояснив, що більша частина цих робіт була запланована ще на початку року, однак після початку війни уряд заборонив фінансування багатьох напрямків витрат.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x