Західні країни-кредитори України погодилися відтермінувати виплати за боргом на рік

0 коментарів 23382 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Група офіційних кредиторів України, до складу якої входять шість з семи країн Великої сімки (G7), погодились відтермінувати платежі за боргами України до 2024 року. Про це повідомляється у їхній заяві, опублікованій на сайті німецького Міністерства фінансів.


Вони заявили, що прохання України є обґрунтованим. Держава досі взірцево обслуговувала свої борги, однак зараз опинилась у виняткових обставинах.

“Члени групи кредиторів України підтримують прохання про запит згоди (consent solicitation) та наполегливо закликають власників облігацій погодитися”, – йдеться у заяві. Вони також пропонують інвесторам погодитися на реструктуризацію ВВП-варрантів, запропоновану Україною.

Зі свого боку, учасники групи кредиторів як офіційні двосторонні кредитори України вирішили запровадити мораторій на обслуговування боргу з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на рік.

“Ми наполегливо закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів швидко домовитися з Україною про призупинення обслуговування боргу”, – йдеться в заяві.

До групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США. Група спостерігачів – Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x