У Нацбанку припустили, що буде з цінами після послаблення гривні

1 коментар 23382 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рішення Національного банку про послаблення офіційного курсу гривні на 25% до 36,6 грн за долар матиме обмежений вплив на зростання цін, вважають у Нацбанку. 


“Це рішення матиме лише обмежений вплив на інфляцію – близько 2-3 відсоткових пунктів до річних темпів зростання цін, ураховуючи, що 0,6-0,8 в. п. із них становитимуть прямі та вторинні ефекти від підвищення цін на пальне. Вплив зміни рівня фіксації курсу на інфляцію вже враховано у новому прогнозі Національного банку”, – йдеться в повідомленні Нацбанку у Facebook.

Зазначається, що коригування фіксованого курсу на 25% не означає рівнозначного зростання цін.

“В основі цьогорічного зростання споживчих цін насамперед лежить не курсовий фактор, а інші причини. Це високі світові ціни, рекордна інфляція в світі та наслідки війни. Серед них: порушення ланцюгів постачання, менша пропозиція окремих товарів, більші виробничі витрати бізнесу, фізичне руйнування виробничих потужностей та інфраструктури і тимчасова окупація окремих територій нашої країни”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Національний банк 21 липня підвищив офіційний курс на 25% – до 36,57 грн/дол.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Non.stop
Non.stop
1 год назад

Патаму здавайтес! И будут цены выгодные, красота и ляпота!!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x