Перший корабель із українським зерном залишить порт завтра, — замгенсека ООН

0 коментарів 28566 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Перший корабель із українським зерном вийде в акваторію Чорного моря в п’ятницю, 29 липня. Про це повідомив заступник генсека ООН Мартін Гріффітс на брифінгу 28 липня.


За його словами, перше судно з українським зерном може вирушити “зерновим коридором” у порти країн-імпортерів уже 29 липня.

“Ми сподіваємося та плануємо, що перше судно може вирушити найближчими днями. Сподіваюся, що це відбудеться завтра”, — сказав Гріффітс.

Він також додав, що на борту корабля будуть і добрива.

“Спочатку ми сконцентрувалися на зерні, але останніми днями переговори включили також і добрива”, — пояснив заступник генсека ООН.

Раніше стало відомо, що експортуватимуть українське зерно кораблі країн Чорноморського регіону. Після того, як підписали договір із експорту українського зерна, компанії різних країн світу активно шукають суховантажні машини, які будуть задіяні для вивезення аграрної продукції з України.

“Компанії можуть бути американські, європейські або ще якісь, а кораблі, які вони будуть знаходити, можуть бути турецькі, грецькі або грузинські. Які будуть доступні, ті й фрахтуватимуть”, — сказав Кубраков.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x