Измаил: налоговая милиция разоблачила изготовителей фальшивой водки

0 коментарів 22491 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Измаил: налоговая милиция разоблачила изготовителей фальшивой водкиІзмаїльської податковою міліцією викрито групу, яка займалася незаконним виготовленням (з недоброякісної сировини) алкогольних напоїв, їх зберіганням з подальшим збутом даних напоїв громадянам, при вживанні яких може виникнути загроза життю і здоровлю людей.


Так, організатор даної групи житель Ізмаїла громадянин „Ш” зберігав у себе вдома недоброякісну спиртовмістну сировину, яку збував жителю Ізмаїльського району громадянину „К” для незаконного виготовлення ним в подальшому алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку.

Співробітниками податкової міліції спільно з працівниками Ізмаїльського прикордонного загону у громадянина „Ш” було вилучено близько 700 літрів спиртовмістної сировини та близько 12 тис. пачок тютюнових виробів з марками акцизного збору невстановленого зразка, і у громадянина „К” в свою чергу було вилучено близько 460 літрів спиртовмістної сировини, близько 142 літрів фальсифікованої алкогольної продукції та спеціальне обладнання для виготовлення горілки та коньяку.

Всього матеріальних цінностей вилучено на суму 106,2 тис. грн.

Згідно до висновку експертів судово-хімічної експертизи Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз (ОНДІСЕ) встановлено, що в ємностях, які були вилучені у вказаних вище громадян, знаходилась спиртовмісна рідина кустарного способу виготовлення, яка не відповідає вимогам ДСТУ, та може загрожувати життю та здоров’ю громадян.

Ізмаїльською міжрайонною прокуратурою за матеріалами податкової міліції порушено кримінальну справу стосовно громадянина „Ш” за ознаками злочину, передбаченого ст. 27 ч. 3 та ст. 204 ч. 3 Кримінального Кодексу України, а також стосовно громадянина „К” порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 204 ч. 3 Кримінального Кодексу України.

В даний час провадиться слідство. Яке покарання понесуть горе-виробники горілки, буде визначено судом. Покарання за здійснення вказаного злочину передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для їх виготовлення.

Сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Ізмаїльської ОДПІ ДПС Одеської області.

Коментарі закриті.