Дякуємо, що читаєте нас українською💪

“Ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому”, – Андрій Єрмак під час конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру

0 коментарів 6669 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у тематичній конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру — «Виведення російських військ і припинення бойових дій». Захід, організований Україною та Литвою як співголовами робочої групи, зібрав представників 56 країн та міжнародних організацій, що підкреслює широкий міжнародний інтерес до вирішення конфлікту. Про це, посилаючись на інтернет-представництво Президента України, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Серед учасників конференції була також голова підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман, яка долучилася до обговорення в онлайн-форматі. Президент України 25 жовтня нагородив її орденом «За заслуги» ІІІ ступеня за активну підтримку України у її боротьбі за безпеку та стабільність, зокрема в рамках роботи Комітету Бундестагу з питань оборони.

На конференції українську сторону також представили ключові посадові особи, зокрема міністр оборони Рустем Умєров, Генеральний прокурор Андрій Костін, а також заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець і радники керівника Офісу Глави держави Дарія Зарівна та Олександр Бевз.
"Ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому", - Андрій Єрмак під час конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру

Андрій Єрмак наголосив, що повне виведення російських військ із суверенної території України є необхідною передумовою для відновлення справедливого й тривалого миру.

«Не варто сподіватися, що ця війна закінчиться, коли ворогуючі сторони почнуть говорити між собою. Не обманюйтеся. Бо ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому», – сказав він.

Керівник Офісу Президента також наголосив, що спільний міжнародний тиск на росію може й має стати прецедентом.

«Це доведе всьому світові: прагнення до територіальних загарбань у XXI столітті є аморальним і безглуздим. Вилучене доведеться повернути законним власникам. Бо хоч би якою сильною була військова міць агресора, міжнародна спільнота завжди буде сильнішою», – зазначив Андрій Єрмак.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас підкреслив, що реалізація шостого пункту Формули миру має кілька ключових принципів. Зокрема, російська федерація повинна негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої військові сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що включає як окупований Крим, так і частину Донбасу. Він також зазначив, що територіальна цілісність України має бути офіційно підтверджена резолюціями міжнародних організацій та окремих держав, що стане важливим кроком для зміцнення миру.

«Угода про вихід має стосуватися лише технічних аспектів виходу. Жодних підстав для легітимізації окупаційних військ. Відкликання здійснюється швидко та відповідно до погоджених часових меж. Це питання місяців, а не років. Уся інфраструктура та фінансові активи, тимчасово захоплені російськими військами, мають бути беззастережно передані Україні», – зазначив Лаурінас Кащюнас.

Він також підкреслив, що контроль за процесом виведення російських військ з території України має бути покладений на міжнародні організації, і жодні санкції проти російської федерації не будуть скасовані, поки вона не виконає умови угоди. Лаурінас Кащюнас також зазначив, що росія повинна відповідати за воєнні злочини, скоєні під час окупації, що є важливим кроком для забезпечення справедливості.

Міністр оборони України Рустем Умєров акцентував увагу на необхідності сильної позиції України під час переговорів, підкріпленої результатами, які можуть змінити ситуацію на полі бою. Він зазначив, що другий пункт Плану перемоги, ініційованого Володимиром Зеленським, передбачає чіткий перелік зброї, необхідної для українських військових, що стане вагомим аргументом для російських окупантів. Генеральний прокурор Андрій Костін додав, що після звільнення окупованих територій Україна зосередиться на забезпеченні правового порядку та реалізації елементів перехідного правосуддя за підтримки міжнародних партнерів, що стане важливою частиною відновлення країни.

Голова підкомітету з питань безпеки та оборони Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман зазначила, що Європейський парламент і далі наполягає на тому, щоб держави – члени ЄС надали Україні всю необхідну військову допомогу для ефективного захисту від агресора та відновлення повного контролю над усією міжнародно визнаною територією. Зокрема, ідеться про зняття обмежень на використання західної зброї проти військових цілей на території рф.

"Ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому", - Андрій Єрмак під час конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець підкреслив, що примушування агресора залишити території України є необхідною умовою для завершення війни. Він також акцентував на важливості створення міжнародного механізму моніторингу, який забезпечить прозорість процесу звільнення українських територій, що допоможе зміцнити довіру як всередині країни, так і на міжнародній арені.

Ця конференція стала восьмою в рамках серії заходів, що тривають у продовження першого Саміту миру. Кожен з таких заходів завершується Спільним комюніке, а на основі всіх десяти пунктів Формули миру будуть сформовані пропозиції для другого Саміту миру.

"Ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому", - Андрій Єрмак під час конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру

"Ця війна закінчиться, коли останній солдат армії загарбників повернеться додому", - Андрій Єрмак під час конференції, присвяченій шостому пункту Формули миру

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x