Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Арцизі нагородять званням “Почесного мешканця громади” хірурга місцевої лікарні

0 коментарів 16362 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На останній сесії Арцизької міської ради депутати підтримали ініціативу про надання звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади»  завідувачу хірургічного відділення Арцизької центральної опорної лікарні Петру Іллічу Кічуку. Ініціатором цього став головний лікар Арцизької ЦРБ  Зиновій Іванович Челак. Він розповів кореспондентці “Бессарабії INFORM”, чим саме заслужив хірург почесну відзнаку.


Кічук Петро Ілліч працює в Арцизькій центральної опорної лікарні  з 1985 р. Кар’єру почав як лікар-хірург, з 1989 по 2002 роки був заступником головного лікаря з лікувальної роботи з сумісництвом по своєму фаху, наразі завідує хірургічним відділенням. Є лікарем вищої категорії з управління охорони здоров’я та лікарем вищої категорії з хірургії. За цей період з його ініціативи була створена хірургічна служба лікарні, яку на теперішній час перетворено у сучасну, де впроваджено нові технології лікування хірургічних хворих, а також лапароскопічні оперативні втручання. Петро Ілліч володіє широким діапазоном операцій, працює на діагностичних відеосистемах, а також однім з перших запровадив УЗД-діагностику наприкінці 90 років.   За термін перебування на посаді він став одним з лідерів змін реформування хірургії в Одеській області. Лише ці здобутки можна віднести до вагомих аргументів надання звання “Почесного громадянина громади”.

“Основний принцип у Петра Ілліча — залучати молодь, щедро ділитися своїм досвідом. І це дуже кропітка робота, адже саме він запровадив стратегію розвитку хірургічної служби, яка базувалась на переоснащенні медичним обладнанням та залучення молодих лікарських кадрів. Покроково протягом  п’яти років завдяки його наполегливості та невтомній  праці хірургія перетворилась у показове відділення. До того ж Петро Ілліч – дуже шанована людина, саме завдяки його авторитету відділення отримало немало спонсорської підтримки від аграріїв та підприємців міста. Особливу увагу він приділяє  оздобленню хірургічного відділення, його естетичному вигляду, адже вважає що тільки в привабливе відділення прийдуть молоді хірурги. Не даремно він був відзначений нагородами:  МОЗу України, Одеської облдержадміністрації, відзнаками обласної ради, Департаменту охорони здоров’я області”, – розповідає Зиновій Іванович.

Нагороджувати лікаря будуть під час урочистостей до Дня Незалежності України.

Нагадаємо, на тому ж засіданні депутати одностайно прийняли рішення про надання статусу “Почесний громадянин громади” усім полеглим на війні уродженцям та жителям ТГ посмертно. Їх наразі 26.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x