Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Дунаї виявили мальків риб, які перебувають на межі зникнення в Україні

0 коментарів 93420 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В річці Дунай розпочався довгоочікуваний скат молоді осетрових, що є свідченням успішного природного нересту цих цінних риб. Експертами WWF-Україна було зафіксовано молодь трьох видів: стерляді, білуги та, що особливо важливо, один екземпляр осетра руського, який перебуває на межі зникнення у нашій країні. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Всесвітній фонд природи WWF-Україна.


Як зазначають фахівці, хоч цьогорічний скат дещо менш інтенсивний, порівнюючи з минулим роком, але поява “молоді” – це позитивний знак, який свідчить про існування популяції осетрових в Дунаї.

“Ця новина є чудовим прикладом успішних природоохоронних заходів, спрямованих на збереження осетрових в Дунаї. Спільними зусиллями науковців, рибалок та влади вдалося створити сприятливі умови для розмноження цих рідкісних риб, що дає нам надію на їхнє майбутнє”, – йдеться у повідомленні.

В Дунаї виявили мальків риб, які перебувають на межі зникнення в Україні

За інформацією Всесвітнього фонду природи,  важливою є підтримка таких міжнародних проєктів як LIFE-Boat 4 Sturgeon, який покликаний врятувати від вимирання чотири види осетрових, що залишилися в Дунаї. З 2022 по 2029 рік партнери проєкту реалізують шість природоохоронних заходів для порятунку осетра руського, стерляді, севрюги та білуги.

Переживши динозаврів, осетрові види риб в Україні опинилися на межі зникнення. З 26 видів осетрових, що існують у світі, в наших водах історично водились шість: білуга звичайна, осетер атлантичний, осетер російський, осетер шип, севрюга звичайна та стерлядь прісноводна. Усі вони занесені до Червоної книги України.

На жаль, осетер атлантичний та осетер шип офіційно визнані зниклими на території України через браконьєрство, руйнування природних місць нересту та будівництво гребель. Інші чотири види хоч і збереглися, але перебувають на межі зникнення.

В Дунаї виявили мальків риб, які перебувають на межі зникнення в Україні

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x