Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Глава Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм йде з посади

0 коментарів 11907 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Глава Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Mустафа Найєм написав заяву про звільнення з посади. За його словами, звільнитися він вирішив “через системні перешкоди” роботі агентства, зокрема відмови прем’єр-міністра підписати його заяву про відрядження до Берліна.


“Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження”, — написав Найєм на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, з листопада минулого року команда Агентства почала стикатися з «постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод».

“Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці. Якщо це не зміниться, наступного сезону нас чекає ускладнення військової логістики та експорту продукції”, – заявив він.

Як стверджує Найєм, бюрократичні перепони у вигляді затримок і необґрунтованих зауважень до документів на оплату критично важливих проєктів призводять до недовіри до держави, зупинки будівництва та негативно впливають на обороноздатність і економіку країни.

З початку року уряд безпідставно скоротив зарплати працівникам Агентства на 68%, що призвело до втрати 25% колективу. Попри це, Агентство продовжувало працювати.

Варто додати, що звільненню посадовця передував скандал із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію Ukraine Recovery Conference, яка проходить 11−12 червня й має на меті мобілізувати міжнародну підтримку відновлення України.

Напередодні агентство Bloomberg писало, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль відхилив прохання керівника профільного агентства Найєма про участь у конференції, а профільного міністра інфраструктури в Україні досі не призначили після звільнення Олександра Кубракова місяць тому.

Bloomberg пише, що рішення не допустити на захід Найєма та непризначення постійного міністра «може створити враження, що уряд України не вважає відбудову актуальною проблемою».

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x