Аграрії громади Ізмаїльщини зможуть збільшити площі поливу та заощадити електроенергію

0 коментарів 10044 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суворовська зрошувальна система знаходиться у спекотних буджацьких степах Ізмаїльського району. Тут аграрії особливо гостро відчувають потребу у зрошенні – надійному, безперебійному та ресурсоощадному. Насосні станції зрошувальної мережі – типовий зразок меліоративної інфраструктури, оскільки збудовані близько п’ятдесяти років тому та оснащені обладнанням з радянських часів, яке зовсім не шкодує кіловат такої цінної зараз електроенергії. Про це розповіла пресслужба Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, передає “Бессарабія INFORM”.


Проте після того, як Суворовська зрошувальна система перейшла у власність організації водокористувачів «Вода життя», ситуація почала змінюватись на краще. Програма USAID АГРО у рамках проєкту з підтримки модернізації зрошення надала ОВК «Вода життя» одинадцять сучасних енергоощадних насосів.

Завдяки встановленню цього обладнання, аграрії, що працюють на Суворовській зрошувальній системі, зможуть збільшити площі поливу на 100 додаткових гектарів. І при тому заощадити щонайменше 10-15% енергоресурсів та води.

Аграрії громади Ізмаїльщини зможуть збільшити площі поливу та заощадити електроенергію

Аграрії громади Ізмаїльщини зможуть збільшити площі поливу та заощадити електроенергію

Варто додати, що у квітні організація водокористувачів “Вода життя” Суворовської громади отримала від Програми USAID АГРО першу партію обладнання для модернізації насосних станцій  зрошувальної системи –  п’ять  ультразвукових лічильників води та чотири вакуумні насоси.

Нагадаємо, що у Суворовській громаді розпочався процес відновлення та розвитку зрошувальної системи ще в кінці 2022 року. Стартував він з установчих зборів організації водокористувачів (ОВК) під символічною назвою “Вода життя”, першої зареєстрованої на Ізмаїльщині, у межах обслуговування Суворовської зрошувальної системи.

Суворовська зрошувальна система, яка побудована ще у 1973 році, має проєктну площу зрошення – 6,9 тис. га. Хоча по факту на грудень 2022 року зрошувалось тільки 1685 га, що становило тільки 24% від проєктної потужності.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x