У Нацпарку “Тузлівські лимани” зацвіла рідкісна червонокнижна рослина

0 коментарів 20493 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Національному природному парку “Тузлівські лимани” зацвіла рідкісна рослина, занесена до Червоної книги України – мачок жовтий. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на співробітника Нацпарка Івана Русєва.


Як зазначив еколог, під час війни страждають люди та ще дужче страждає дика природа.

“Але, є місця, де дика природа ховає своїх нащадків. Ось, подивиться на цю дуже рідкісну чарівну трав’янисту рослину з родини макових, яка занесена до Червоної книги України. У Національному природному парку “Тузлівські лимани” вона почала квітнути пару днів тому. Це мачок жовтий, якій росте в літоральній смузі по берегах Чорного моря і лиманів. Раніше мачок жовтий був поширений і по узбережжі Азовського моря. Але в нашому нацпарку росте лише на двох ділянках пересипу з повною відсутністю антропогенного навантаження, де він суворо охороняється”, – підкреслив співробітник Нацпарку.

За словами пана Русєва, причини зміни чисельності рослини – це стенотопність та вузька екологічна амплітуда, низька схожість насіння; та антропогенні: руйнування екотопів під час укріплення берегів, рекреаційне навантаження, збирання лікарської сировини. Як вважає науковець, для ії збереження та відтворення доцільно створювати нові заповідні території у морських прибережних смугах, включаючи унікальний пересип лиманів Сасик, Джантшейській.

“А зараз неймовірна синергія степових рослинних хвиль, разом з дельфінами, птахами, дивовижними рослинами, водами, світанками, мурахами – всі, на всіх фронтах, своєю потужною і позитивною енергетикою, всіляко допомагають українцям в боротьбі з орками і всі разом мріємо про перемогу над ворогом”, – поділився еколог.

У Нацпарку "Тузлівські лимани" зацвіла рідкісна червонокнижна рослина

У Нацпарку "Тузлівські лимани" зацвіла рідкісна червонокнижна рослина

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x