Мінометник з Болградського району отримав від Головкома ЗСУ «Золотий тризуб»

0 коментарів 20709 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вручив «Золотий тризуб» мінометнику Віталію Ковальському із селища Тарутине Болградського району. Про це повідомили в службі зв’язків з громадськістю 22-ї окремої механізованої бригади, передає «Бессарабія INFORM».


Віталій воює на Бахмутському напрямку з червня 2023 року. Він – головний сержант мінометної батареї зі складу 22-ї окремої механізованої бригади.

З нагоди Дня піхоти Віталій Миколайович отримав відзнаку Міністерства оборони України «Залізний хрест». Медаль йому вручав особисто Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Старший сержант Ковальський відомий у підрозділі як професіонал своєї справи, який постійно навчається сам і навчає особовий склад специфіці використання зброї й тактиці виконання бойових завдань.

Багато часу він безпосередньо перебуває на позиціях батареї, щоб керувати діями розрахунків. Траплялося, головний сержант корегував вогонь або особисто бив із міномета по російських окупантах.

Мінометник з Болградського району отримав від Головкома ЗСУ «Золотий тризуб»

Віталій брав участь у пошуку нових вогневих позицій, заводив і виводив свій туди особовий склад. Крім іншого, він організовував евакуацію поранених та кілька разів особисто виходив у складі евакуаційних груп.

Побратими також розповідають, що Ковальський допомагає їм у вирішенні соціально-побутових питань, організовує постачання підрозділу як боєприпасами, так і харчами, забезпечує життєдіяльність батареї в місцях постійного перебування особового складу.

Загалом, Віталій Миколайович користується авторитетом у підлеглих військовослужбовців та у командування батальйону і є прикладом сумлінного ставлення до своєї справи для всіх сержантів військової частини.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x