В Україні планують змінити архітектуру енергетичної мережі: чим це допоможе пересічним споживачам

0 коментарів 12285 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


«Замість 5-ти великих електростанцій ― сотні малих», так бачить розв’язання проблем в енергетиці Андрій Герус, Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Він вважає, що оскільки енергетична система перебуває під постійною загрозою обстрілів рф, то в Україні має бути створена мережа розподіленої генерації електроенергії. Про це, із посиланням на ВРУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Андрій Герус впевнений, що така мережа має складатися з сотень малих електростанцій, що допоможе убезпечити енергетичні об’єкти від масштабних пошкоджень.

«В Україні кілька електростанцій та десяток підстанцій досі забезпечують половину усієї генерації та передачі електричної енергії. Звісно, 5-10 крупних електростанцій є легкими цілями для ворога. Коли в нас будуть сотні малих електростанцій, то ці обʼєкти обстрілювати ракетами буде практично нереально», – зазначив він в ефірі Українського Радіо.

Голова комітету також підкреслив, що малі електростанції розміщують на невеликій відстані від споживача, забезпечуючи електроенергією об’єкти комунальної інфраструктури, бюджетні установи, організації та/або окремі будинки.

«Триває робота над тим, щоб змінити архітектуру енергетичної мережі. Зараз встановлюється багато сонячних електростанцій. Окрім того, йде робота над встановленням великої кількості газових електростанцій. Нова конфігурація допоможе підвищити стійкість та гнучкість енергосистеми та забезпечить електроенергією споживачів в умовах воєнного стану», – додав він.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x