В Кілійській міській раді ліквідують Відділ капітального будівництва

0 коментарів 15903 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На засіданні сесії Кілійської міської ради, яке відбулося минулої п’ятниці, було ухвалено рішення про ліквідацію КП “Відділ капітального будівництва” Кілійської міської ради. Що призвело до цього, розповість “Бессарабія INFORM”.


Зазначимо, що комунальне підприємство займалося діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування у цій сфері. Зокрема – питаннями ремонту та будівництва комунальних об’єктів: прораховувало вартість та виступало замовником відповідних послуг.

Враховуючи те, що під час війни майже не проводяться такі роботи через обмеження у використанні бюджетних коштів, склалася складна ситуація з фінансуванням цього КП. Власних замовлень у нього майже немає, а підтримувати його коштом міського бюджету складно в умовах обмежених фінансових можливостей. За словами міського голови Вячеслава Чернявського, існування Відділу за умови відсутності власних надходжень обходиться міськраді близько 400 тисяч гривень на рік, чого зараз дозволити собі вона не може.

“Замовлення до КП не надходять упродовж тривалого часу. Немає їх, на жаль, у найближчій перспективі. Це одиничні випадки протягом року… Власних коштів навіть не вистачає на закриття березня. Ми відтягували це питання, як могли, але наразі перспективи не бачимо. Без них буде складно, тому що в разі навіть елементарних поломок тепер доведеться звертатися до аналогічних КП сусідніх громад або до приватних організацій. Сподіваємося, у мирний час ми повернемося до цього питання та створимо КП знову”, – пояснив міський голова.

Також він подякував очільниці КП Маї Скалецькій (на фото), яка пропрацювала на посаді багато років, а також запевнив, що міськрада запропонує роботу кадрам, які підпадають під ліквідацію.

Зазначимо, ліквідація буде відбуватися орієнтовно упродовж двох місяців.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x