В Кілії замислюються над продажем комунальних будівель, які пустують

0 коментарів 15282 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На минулому засіданні сесії Кілійської міської ради міський голова Вячеслав Чернявський разом з депутатами вирішували, що робити з пустуючими будівлями, які належать місту. Зокрема згадували про колишній кінотеатр СКІФ у центрі Кілії (на фото), бібліотеку у селі Шевченкове та інші об’єкти. 


Мер зазначив, що потрібно приймати рішення, адже стан цих будівель з кожним роком погіршується, а витрачати кошти на їхнє утримування, коли є безліч нагальних потреб та суворі обмеження розподілу фінансування, немає можливості.

“Дуже багато ходить запитань, чого ми самі не наведемо там лад. Люди мають розуміти, що, ЯКЩО в нас будуть кошти зробити дах або на будівлі школи/лікарні, або на непрацюючому об’єкті, звісно ми зробимо там, де є життя. Силами нашого бюджету, якби не було війни та обмежень, напевно, ще одне скликання потрібно, щоб тільки вирішити проблеми об’єктів, які працюють, а за цей час все інше ми можемо просто втратити”, – пояснив очільник ТГ.

В ході обговорення дійшли висновку, що необхідно дати доручення “Відділу капітального майна”, поки його ще не ліквідовано, провести аналіз цих об’єктів, аби далі депутатський корпус приймав рішення, що робити з ними – залишати, продавати або здавати в оренду.

“Як би боляче не було порушувати питання щодо продажу або здачі в оренду нашого майна, ще болючіше дивитися на ці об’єкти. Міська рада не може їх задіяти, і вони руйнуються. Я говорю зокрема про СКІФ в центрі міста Кілія. Сьогодні будете їхати, подивіться, в якому стані дах. Я думаю, що у воєнний час скоро ми його не зробимо. Потрібно думати, що з цим приміщенням робити. Можливо, починати з оренди – закінчувати продажем через аукціон. Подивіться на бібліотеку в Шевченковому, половина якої вже завалилася. Здавати в оренду – питання, адже там потрібні великі кошти для ремонту, а хто вкладатиметься в те, що йому не належить? В Трудовому є такий заклад. Вони ще стоять, але, якщо ще декілька років з ними нічого не робитимемо, то вони прийдуть у негідність та втратять свою вартість. Вважаю, що потрібно зробити аналіз і приймати якісь рішення. Там, де дороговартісні ремонти потрібні, думаю, що доцільніше виставляти на продаж. Де більш-менш ситуація – здавати в оренду”, – резюмував мер.

З позицією міського голови присутні погодилися одноголосно.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x