Рідні загиблого Героя України з Болградщини Дмитра Гранчара отримали найвищу державну нагороду з рук президента

0 коментарів 16956 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовим, яким присвоєно звання Героя України, та родинам загиблих Героїв, а також відзнаки «Хрест бойових заслуг». Серед тих, хто був посмертно удостоєний найвищої державної нагороди, Захисник з Теплицької громади Болградського району – Дмитро Гранчар. “Золоту зірку” воїна президент передав його рідним. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на офіційний сайт Офісу Президента.


Нагадаємо, почесне звання Героя України посмертно було присвоєно Дмитру Гранчару згідно з указом президента від 29 вересня 2023 року.

Під час заходу глава держави наголосив, що Україна продовжує відзначати хоробрість українських воїнів, які захищають свій дім від ворога.

«Світ обрав підтримку України, бо Україна сама бореться й робить це справді сміливо. Сьогодні ми відзначаємо найвищими нагородами нашої держави, найвищими бойовими відзнаками людей, які є джерелом цієї хоробрості, які звільняли нашу землю, відбивали українські позиції, рятували своїх побратимів та знищували окупанта. Ми відзначаємо людей, які гідні всеукраїнської вдячності», – сказав Президент.

Дмитро Гранчар народився 21 травня 1982 року у місті Поті, Грузія. Після народження сім`я переїхала на батьківщину батька в село Теплиця. У 1998 році закінчив дев`ять класів сільської загальноосвітньої школи і став студентом «Арцизького професійного аграрного ліцею», що знаходиться в селі Теплиця. Отримав спеціальність електромонтера. Був одружений, має сина Артема 2006 року народження.

З 25 травня 2015 року був мобілізований до в/ч 3416 Дніпропетровської області. З 12 серпня 2015 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

3 листопада 2016 року отримав посвідчення учасника бойових дій. Продовжував і надалі захищати державну територіальну цілісність та суверенітет України (в/ч А1556, м. Мукачево, Закарпатська область).

Молодший сержант Дмитро Гранчар із позивним “Дємон” служив у танковому батальйоні 128 ОГШбр, був командиром екіпажу танка Т-72. Мужньому воїну було 40 років, коли ворожа ракета забрала його життя.

7 жовтня 2022 року Дмитро загинув під час штурмових дій поблизу населеного пункту Нововоронцовка Херсонської області. Майже два місяці тіло загиблого проходило експертизи. Захисника провели в останню путь 22 листопада 2022 року.

Рідні загиблого Героя України з Болградщини Дмитра Гранчара отримали найвищу державну нагороду з рук президента

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x