На Болградщині мати вбила батька на очах у дітей: яке покарання призначив суд

0 коментарів 37071 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградський районний суд наприкінці березня поточного року виніс вирок жінці, яка вбила свого чоловіка. Раніше громадянка не була судимою, а наразі на її утриманні залишилось двоє малолітніх дітей. Чи зглянувся на вдову-вбивцю суд, з’ясовувала «Бессарабія INFORM», посилаючись на матеріали справи.


Під час слідства було встановлено, що 2 грудня 2023 року ввечері чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, влаштував на кухні сварку з дружиною. Вона також була нетвереза, тож обоє не зважали на присутність у домі дітей.

В розпал сварки чоловік завдав жінці близько трьох ударів кулаками по голові та тулубу. Далі схопив рукою за волосся та потягнув її, спричиняючи фізичний біль. На цьому він не зупинився та, взявши дерев’яну скалку, почав наносити удари по тілу та ногах.

Перелякана дружина вибігла з хати на двір, намагаючись сховатися від розлюченого  чоловіка, але останній продовжував її переслідувати та знайденою на дворі дерев`яною палкою наніс ще декілька ударів. Жінці вдалося вирвати у нього палку та відкинути її у бік.

Після побиття чоловік трохи вгамувався та попрямував до туалету, розташованого на території городу біля їхнього домоволодіння.

Дружина, припускаючи, що п’яний чоловік може продовжити чинити відносно неї фізичне насильство, аби захистити себе, взяла зі столу в кухні ніж та, утримуючи його в правій руці, послідкувала у напрямок туалету, біля якого перебував чоловік.

Утримуючи у правій руці ніж, вона умисно нанесла удар в область грудної клітки зліва. Чоловік отримав проникаюче колото-різане поранення та травми, небезпечні для життя, від яких на місці події настала його смерть.

Обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй злочину визнала повністю та, за її словами, щиро розкаялася.

Вона пояснила, що того дня разом з чоловіком допомагали сусідам пиляти дрова, після чого вони запросили їх на обід. Жінка пішла додому до дітей, а чоловік залишився в будинку сусідів. Через деякий час прийшла сусідка і покликали її також. Усі разом у сусідів дома вони обідали, де вживали вино. Потім вона знову пішла додому, а чоловік залишився у сусідів. Через годину чоловік повернувся, випив ще пляшку горілки та почав чіплятися до неї. Остання попросила чоловіка вгамуватися, лягти відпочивати та нікого не чіпати, дати усім спокій. Однак чоловік розлютився, схопив її за волосся та почав бити.

Коли дійшло до того, що жінка його пірнула ножем, то дуже злякалась. Чоловік впав на землю, вона почала кричати, трясти його. Дітям, які стояли за її спиною, крикнула принести подушку та викликати швидку. Події, які відбувалися надалі, вона майже не пам`ятає.

На запитання прокурора, обвинувачена пояснила, що в сім`ї з чоловіком були постійні сварки, по декілька разів на тиждень, а інколи й кожного дня. Чоловік, коли випивав, ставав агресивним, бив її, сварився нецензурною лайкою, ображав. Вона з дітьми тікала з дому, ховалася то на стадіоні, то біля річки, то на городі у сусідів, на горищі. Та вони чекали, коли чоловік вгамується, а потім тихо поверталися додому. Тричі збирала речі та з дітьми покидала будинок, жила у батьківському будинку, але потім вибачала його та заради дітей поверталася до чоловіка.

Також обвинувачена зазначила, що у тверезому стані чоловік був добрим, спокійним, працьовитим, разом прожили близько 15 років. Вона також зізналася, що їй відомо, що у чоловіка до неї була інша дружина, яку він вбив та відбував покарання. Але чоловік запевняв її, що то було ненавмисно, і вона йому вірила.

Мати вбитого розповіла у суді, що її син був найкращим для неї, проте дійсно вживав алкогольні напої, але і невістка також разом з ним випивала. Та, не дивлячись на втрату, вона просила суд зглянутись на матір своїх онуків, щоб діти не росли без обох батьків.

Зважаючи на показання та докази, суд визнав жінку винною у вбивстві свого чоловіка та призначив їй покарання у вигляді двох років позбавлення волі. У залі суду фігурантку звільнили від відбування покарання з випробуванням, призначивши їй іспитовий строк тривалістю один рік.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x