Вчергове російські окупанти масовано атакували Україну – ситуація в регіонах

0 коментарів 16956 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Звечора 21 березня та вночі на 22 березня російські окупанти провели масовану атаку на територію України, використовуючи комбіновану стратегію з різними типами ракет та безпілотниками. На місці подій працюють прокурори, слідчі та експерти, які фіксують наслідки цієї чергової агресії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на міністра енергетики України Германа Галущенка, очільника Одеської ОДА Олега Кіпера, ВМС ЗСУ та Повітряне командування “Південь”.


За ніч рф випустила по Україні 63 «шахеда» і 88 ракет різних типів. Цілили по електростанціях, лініях постачання енергії, греблі ГЕС. За попередньою інформацією, силами та засобами підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України над Одещиною було збито чотири ворожих дронів-камікадзе. А керівниця пресцентру Сил оборони “Півдня” Наталя Гуменюк зазначила, що вночі сили ППО збили щонайменше 11 дронів

Однією з основних цілей атак стала енергетична інфраструктура Одещини. За даними слідства, окупанти спрямували свої безпілотники на об’єкти енергетичної мережі, порушуючи міжнародні закони та звичаї війни. В результаті атаки пошкоджено кілька об’єктів енергетичної інфраструктури.

Наразі розслідування цих подій веде Одеська обласна прокуратура, яка розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни згідно зі статтею 438 Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що після атаки Національна енергетична компанія “Укренерго” була змушена здійснити часткові стабілізаційні відключення в Одесі. Внаслідок цього, 53 тисячі абонентів залишилися без електропостачання. Фахівці з енергетики проводять відновлювальні роботи для якнайшвидшого відновлення електропостачання та забезпечення безпеки мешканців.

Найбільш серйозною є обстановка навколо лінії електропередачі, що живить ЗАЕС, яка була знеструмлена через обстріл.

“Зараз ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни.” – прокоментував ситуацію міністр.
За інформацією ДТЕК, на даний момент серйозно пошкоджено обладання станцій, адже атаковані були теплоелектростанції. Одразу ж після закінчення обстрілів працівники підприємств оперативно розпочали усунення наслідків та відновлення роботи обладнання.
“ДТЕК продовжує робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми.” – зазначили в пресслужбі.
Ситуація в регіонах за даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки:
  • у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів Сумщини тимчасово ввели графіки аварійних відключень.
  • на Вінниччині є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.
  • на Львівщині російський дрон влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури. Почалася пожежа.
  • по Запоріжжю росіяни завдали 12 ракетних ударів. Попередньо 7 будинків зруйновано, 35 –  пошкоджено. Рух автотранспортом через Дніпровську ГЕС повністю обмежили. За оперативними даними, травмовано 6 людей і 3 особи там вважаються безвісти зниклими на місцях ударів.
  • під час атаки відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ «Дніпровська», яка з’єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України. Станція перебуває на межі блекауту.
  • на Вінниччині є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.
  • в Івано-Франківській області ворог пошкодив об’єкт критичної інфраструктури. Постраждала одна людина.
  • голова військової адміністрації Кривого Рогу Вілкул повідомив, що у місті є влучання в об’єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого ввели графіки аварійних відключень.
  • у Хмельницькому – пошкодження обʼєктів інфраструктури та житлових будинків. Станом на зараз відомо про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених, повідомив мер міста Симчишин.
  • у Харкові через знеструмлення насосних підстанцій є проблеми з водопостачанням. Метро працює лише як укриття, додав мер міста Терехов.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x