Україна отримала перший транш у 4,5 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility

0 коментарів 10017 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До України надійшов перший транш фінансування обсягом 4,5 млрд євро від ЄС в рамках Ukraine Facility. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


В Уряді повідомили, що ці кошти допоможуть своєчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету.

 «Вже два роки поспіль активна робота Уряду України та європейських партнерів сприяє фінансовій стійкості держави в умовах повномасштабної війни. Вдячний партнерам з ЄС за лідерство у підтримці України та надважливе рішення щодо виділення першого траншу в рамках Інструменту. Залучені кошти допоможуть своєчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету», – сказав Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наразі перед Україною у рамках перехідного фінансування стоїть п’ять реформ, зокрема у сферах управління державними фінансами, боротьби з корупцією, розвитку бізнес-середовища тощо.

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро Україна може отримати вже у квітні поточного року. Це буде залежати від результатів виконання зазначених реформ та позитивної оцінки Європейської Комісії.

У КМУ нагадали, що Ukraine Facility – це інструмент, який передбачає можливість отримання Україною у 2024 – 2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд – 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку – 4,76 млрд євро.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x