Ціна питання ─ 4500 доларів: на Одещині затримали організатора переправлення «ухилянта» за кордон

0 коментарів 10881 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські повідомили одеситу про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник пообіцяв військовозобов’язаному чоловіку фіктивні документи, які надають право безперешкодно виїжджати з країни. Після передачі другого траншу коштів фігуранта затримали. Тепер йому загрожує позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУНП в Одеській області.


Як було встановлено, правопорушник підшукав чоловіка призовного віку, який мав бажання покинути країну. Законних підстав для перетину кордону у чоловіка не було, тож він і звернувся «по допомогу». У ході спілкування зловмисник повідомив останньому, що виготовить фіктивну медичну документацію про непридатність до військової служби, яка дозволить йому виїхати за кордон. Таку «послугу» було оцінено в 4500 доларів США.

Спочатку «клієнт» передав фігуранту завдаток у розмірі тисячі доларів. За декілька тижнів «замовник» отримав сканкопії нібито виготовлених медичних документів, за що отримав другий транш передоплати – 1,5 тис. доларів.

Після передачі другої частини коштів зловмисника одразу затримали. Ще дві тисячі «ухилянт» повинен був передати правопорушнику, коли отримає «на руки» медичний висновок про непридатність до служби.

Під час обшуку в автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили 1500 доларів, отриманих злочинним шляхом, а також копії і оригінали деяких документів.

«За наявності достатніх доказів, слідчі повідомили правопорушнику про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинене з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 242 тисяч гривень», ─ йдеться у повідомленні поліції.

Слідство триває.

Ціна питання ─ 4500 доларів: на Одещині затримали організатора переправлення «ухилянта» за кордон

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x