Сесія Ізмаїльського району: цифри, звітність та загальна робота за минулий рік

0 коментарів 13284 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулої п’ятниці, 22 березня, в місті Ізмаїл пройшла чергова, 16-та, сесія Ізмаїльської районної ради VIII скликання. З 42 народних обранців, які повинні були бути присутніми, зареєструвались 32 депутати. Впродовж двох годин вони слухали звіти, сперечались на тему регламенту й державної мови та приймали рішення. Про це розповідає “Бессарабія INFORM”.


Керував засіданням голова Ізмаїльської районної ради Василь Антонюк, який оголосив, що на порядок денний було винесено шість питань. Першою виступила заступник голови райдержадміністрації Ірина Холостенко, яка надала звіт про стан соціально-економічного розвитку територіальних громад Ізмаїльського району Одеської області за 2023 рік. Далі – тезисно.

Було зазначено, що впродовж минулого року органами місцевого врядування без перерви проводилась робота щодо розширення мережі захисних споруд та удосконалення діючих укриттів. На сьогоднішній день продовжується робота з удосконалення системи оборонних рубежів та позицій, а також вживаються заходи, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб, служб критичної інфраструктури, освітнього процесу і закладів охорони здоров’я.

Щодо аграрного сектору – зберігається акцент на вирощуванні зернових та технічних культур, в тому числі пшениці, ячменю, круп’яних культур, овочів, винограду та плодів, переважає при цьому галузь зерновиробництва. Зокрема, під час збиральної кампанії 2023 року в сільськогосподарських підприємствах Ізмаїльського району було обмолочено 68,8 тис. га зернових та зернобобових культур. Валовий збір склав 198,2 тисяч тонн при середній урожайності 28,8 ц/га. А для подальшого збереження родючості ґрунтів проводиться реформування меліоративної системи.

За 2023 рік до місцевих бюджетів Ізмаїльського району надійшло 2 млрд 760 млн 488,3 тисяч грн. До речі, з шести бюджетів Ізмаїльського району 5 забезпечили виконання планових показників загального фонду за 2023 рік, виконання бюджету Ізмаїльської міської ради складає 95%. Усі видатки, які фінансуються за рахунок власних надходжень, фінансувалися своєчасно та в повному обсязі. Кредиторська заборгованість станом на 01.01.2024 року відсутня.

Окремо було зазначено, що середня заробітна плата по Ізмаїльському району у 2023 році склала 14 330 гривень, і вона є найвищою серед всіх районів Одеської області.

Щодо ВПО, то на сьогоднішній день офіційно зареєстровано в районі 17 822 людини, з них 422 – люди з інвалідністю, а близько 5 тисяч – це діти.

Наступними виступили керівник Ізмаїльської окружної прокуратури Тарасов Роман Рафаїлович та керівник Ізмаїльського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області Герасименко Віктор Олексійович, які доповіли про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку та результати діяльності на території Ізмаїльського району Одеської області за 2023 рік. Зокрема було підкреслено, що збільшилась кількість шахрайств на території району.

Також депутати заслухали інформацію Ізмаїльської районної державної адміністрації про стан сфери охорони здоров’я в Ізмаїльському районі Одеської області від заступника голови райдержадміністрації Марини Деной.

Окремо можемо зауважити, що сама сесія проходила досить жваво – депутати ставили питання виступаючим, наводили приклади з різних ситуацій з власного досвіду, обговорювали моменти можливих публічних звернень чи запитів.

Досить цікавим був момент, коли один з виступаючих депутатів відмовився спілкуватись державною мовою з трибуни. А на зауваження присутніх та вимогу перейти на державну мову пояснив, що він поки що досить погано володіє українською. А також він усвідомлює відповідальність за це.

Наостанок додамо, що майже за всі винесені на розгляд проєкт питання голосування було одноголосним.

Сесія Ізмаїльського району: цифри, звітність та загальна робота за минулий рік

Сесія Ізмаїльського району: цифри, звітність та загальна робота за минулий рік

Сесія Ізмаїльського району: цифри, звітність та загальна робота за минулий рік

Сесія Ізмаїльського району: цифри, звітність та загальна робота за минулий рік

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x