Татарбунарська громада через дефіцит бюджету суттєво скоротила реалізацію цьогорічних проєктів: подробиці

0 коментарів 19818 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У 2024 рік Татарбунарська громада Білгород-Дністровського району увійшла з дефіцитом бюджету майже вісім мільйонів гривень. Звичайно, такі фінансові показники вплинули на виконання планів та реалізацію найважливіших проєктів. Про це власному кореспондентові “Бессарабії INFORM” в Татарбунарах повідомив  голова ТГ Андрій Глущенко.


Андрій Петрович наголосив на тому, що основними пріоритетами в 2024 році залишаються сфера освіти та безпекова складова.

«Цьогоріч продовжаться роботи з відновлення Татарбунарського ліцею. На сьогоднішній день в закладі загальної середньої освіти вже замінений пошкоджений пожежею дах. Згідно проєкту відновлення, в ліцеї ще передбачені внутрішній ремонт, заміна проводки, оздоблення стін тощо. Завершення ремонту в закладі освіти планується на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Загалом проєкт капітального ремонту ліцею  розрахований на 8,2 млн грн», – розповів очільник громади.

Також цього року міська рада має намір продовжити поточний ремонт траси Татарбунари-Нерушай та готова виділити кошти на співфінансування з місцевого бюджету.

У сфері медицини цього року вже виділено 200 тисяч гривень на модернізацію системи опалення на третьому поверсі поліклінічного відділення Татарбунарської багатопрофільної лікарні.

«Цей бюджетний рік буде дуже складний для громади, бо очікується дефіцит в розмірі майже вісім мільйонів гривень. Одним з чинників, звичайно, є те, що громада не буде отримувати «військовий» ПДФО (податок на доходи фізичних осіб із зарплати військовослужбовців). Окрім того, в 2024 році разюче зменшена базова дотація з державного бюджету, в результаті чого громада цьогоріч отримає майже на 29 млн грн менше у порівнянні з минулим роком. Проте в рамках Програми з забезпечення проведення заходів мобілізації та територіальної оборони на території Татарбунарської громади «ЗАХИСТ» на 2024 рік передбачено на потреби Збройних Сил України близько одного мільйона гривень», – наголосив Андрій Глущенко.

Нагадаємо, що Татарбунарська громада в минулому році основну увагу приділяла освітянському напрямку та потребам житлово-комунального господарства. Саме з такими результати ТГ завершила минулорічний соціально-економічний розвиток.

Фото надала пресслужба Татарбунарської міської ради

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x