Символ надії під час війни: рожеві пелікани відзначають Всесвітній день води над Тузлівськими лиманам

0 коментарів 13500 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Національний природний парк “Тузлівські лимани” переживає неймовірну природну подію під час війни, що вразила багатьох експертів і природолюбів. Під час найбільш напружених часів в історії, коли більшість звертає увагу на військові дії та геополітичні тривоги, в Тузлівські лимани прилетіли перші великі зграї рожевих пеліканів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на еколога, доктора біологічних наук та начальника науково-дослідного відділу нацпарку Івана Русєва.


У протистоянні, що триває, де важко знайти світлу сторону, природа вирішила дати своє нагадування про прекрасне і дивовижне. Стовпи гнучких, рожевих птахів засяяли небо, перетинаючи обрій над лиманами Джантшейським, Шагани, Алібей та Бурнас. За спостереженнями екологів, було зареєстровано близько п’яти сотень птахів, які обирають ці водні території своїм місцем відпочинку та життєдіяльності.

Возможно, это изображение пеликан

Надзвичайно вражає той факт, що це сталося саме зараз, у Всесвітній день води, який щорічно відзначається 22 березня. Відомо, що цей день призначений для підкреслення важливості водних ресурсів для нашого планетарного екосистеми, та наполегливого заохочення до збереження та раціонального використання води. Приліт рожевих пеліканів в цей день є своєрідним символом відновлення балансу в природі, нагадуючи всім про необхідність охорони водних екосистем.

Возможно, это изображение пеликан

Незважаючи на воєнну обстановку, природа продовжує дивувати нас своєю мудрістю та красою. Рожеві пелікани, пролітаючи над дельтою Дністра, подарували нам не лише незабутнє видовище, але й нагадали про важливість збереження природних див нашої планети.

Возможно, это изображение пеликан

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x