Питання, які дають відповідь, – розгорнуто та детально про теракт в «Crocus City Hall»

0 коментарів 44280 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Пограємся у конспірологів? Пошукаємо відповідь на питання: «Хто влаштував терористичний акт у москві»? Розбирався у темі спеціально для “Бессарабії INFORM” заслужений жуналіст України Сергій Осолодкін. 


Трагедії такого масштабу не було з часів «Норд Осту»: 40 чеченських бойовиків на чолі з Мовсаром Бараєвим захопили близько 900 заручників у будівлі Театрального центру на Дубровці (москва, росія), які прийшли на мюзикл «Норд-Ост». Трагедія тривала 4 дня з 23 по 26 жовтня 2002 року. Тоді загинуло 130 заручників, а всіх бойовики було знищено під час штурму.

Що сталося 22 травня 2024 року в «Crocus City Hall»: між 2 та 3 дзвінком до будівлі Центру, розстрілюючи всіх, хто траплявся на шляху, з автоматів, увірвалися від 4 до 6 осіб, які пройшли у залу, де вбили ще кілька людей, розлили суміш і вийшли з будівлі невідомим шляхом, а ще, начебто, був вибух.

Свідки вказують на різний час розгортання події (від 15 до 25 хвилин) та різні варіації послідовності. За час перебування терористів у будівлі там так і не з’явилися силовики. Коли люди стали вибігати, то, начебто, пролунав вибух, і почалася пожежа (виходить, що вибух стався через 10–20 хвилин після того, як терористів вже не було у Центрі).

У будівлі було приблизно 6,5 тисяч осіб (6 200 глядачів – всі квитки продані), і ще бодай 300 осіб персоналу, задіяного під час концерту.

Вже за годину від початку терористичного акту повідомили про 40 загиблих і понад 100 постраждалих. Кількість загиблих (на час написання матеріалу) – 150 осіб, постраждалих – 183 особи.

Далі перелічуємо факти, ставимо питання, робимо припущення.

Питання перше: чому терористи одягнені дуже легко, без відповідного спорядження, яке зручно використовувати, як мінімум для того, аби носити додаткові магазини. Припустимо, що у ранцях у них було ще кілька запасних магазинів, і та сама суміш, про яку згадували свідки. Чи не занадто просто?

Питання друге: вони йшли на літню прогулянку, що так легко вдягнені? Я не турбуюсь про їх здоров’я. Відсутність камуфляжу дозволяє доволі чітко уявити статуру людини (чим більше уніформи, тим складніша ідентифікація).

Питання третє: чому у них відкриті обличчя? Вони спеціально демонструють себе? Навіть «діти», які йдуть із складним ножиком «на справу», вдягають балаклави, а тут… Якби це були смертники, які обвішані вибухівкою, яких за 10 хвилин чекає зустріч з пращурами, а так…

Питання четверте: скільки у них було вибухівки і якої? Максимум, що може нести на собі людина, це 10–15 кг якогось вантажу. А, судячи з кадрів з холу, всі вони рухаються досить жваво, ніщо не вказує, що вони несуть щось важке.

Питання п’яте: як швидко вони все це «провернули»?

Питання шосте: скільки потрібно часу для того, аби викликати поліцію, а їй прибути на місце? Логіка така – якщо по першому поверху бігають люди з автоматами і стріляють, то ті, хто знаходяться на 3–4 (амфітеатр, балкон), повинні не тільки знімати кіно, а ще й набирати телефон поліції. Теракт взагалі відбувався чи не у прямому ефірі, а у поліцію ніхто не повідомляє?

Питання сьоме: свідки говорять, що у терористів були каністри з сумішшю? Чому суміш, а не бензин, чи щось ще легкозаймисте?

Питання восьме: де саме у залі все це розлито? Скільки було на це часу?

Питання дев’яте: під час того, як люди біжать із зали, чому нічого не горить? Чому терористи не підпалили те, що розлили?

Питання десяте: де стався вибух? Розважальний Центр займає квартал, але концертна зала досить локальна. Входи, фойє, роздягальні, буфети, зала. Все. Там не так багато місця. Інші частини Центру закриті. Отже, вибух міг бути в обмеженому просторі: або зала, або фойє. На той час, як люди виходили із зали, пожежі не було в жодному місці, то, де ж і коли стався вибух?

Питання одинадцяте: чому впав дах? Якщо підпалили суміш в залі, то до чого тут дах? Що таке розлили у залі, що полум’я піднялося до 40 метрів (враховуючі висоту глядацької зали на 6 тис місць)? У центральній частині порожньо! Якщо був підрив до стелі, то там не повинно залишитися стін, а для цього треба мати хоч 250–300 кг вибухівки!

Питання дванадцяте: дах став падати в першу чергу над сценою, чому?

На сцені – обладнання для концерту, там немає чому горіти, аби утворити відповідну температуру. Висота сцени від планшету до колосників (простір над сценою) у двічі вище, ніж «дзеркало» сцени, аби було куди піднімати м’які декорації. Судячи по фото, висота «дзеркала» 20–24 мери, всього – понад 50 метрів. За рахунок чого з планшету можна організувати постійний потік полум’я, аби згорів дах? Сцена оброблена сумішшю, що є стійкою до вогню.

Питання тринадцяте: скільки часу треба вогню, аби зруйнувати дах? Не одну годину. А сцена це особливий майданчик – там не звичний дах, він витримує шалені навантаження. Один штанкетний підйом (стальна труба над сценою), а їх від 30 до 50 (залежно від глибини сцени), може нести від 1 до 3 тон навантаження. То який там дах? Якщо він «прогорів» і «впав», то що там повинно було вибухнути? І все це принесли терористи у каністрах?

Питання чотирнадцяте: а що з протипожежною системою? Я ніколи в житті не повірю, що система дренчерів та спрінклерів (зрошувальні для водяного пожежогасіння горизонтальної та вертикальної установки), яка проходить по закулісній частині сцени, є непрацюючою. Жоден пожежний інспектор не підпише експлуатацію такої будівлі, якщо система не працює! Це все одно, що підписати собі вирок. У такій будівлі чергує на один «пожежний» п’яничка-пенсіонер, там спеціалізована воєнізована структура, яка має відповідний штат. Навіть якщо припустити, що хтось перепив, що не спрацювала подачі води, то спрацювала б система оповіщення на центральному пульті МНС.

Питання п’ятнадцяте: скільки часу треба пожежним, аби дістатися до місця події і розгорнути бодай перший рукав? Скільки пожежних машин на відео, що зняли журналісти і просто перехожі?

Питання шістнадцяте: чому в той час, як палає дах, будівля світиться як новорічна ялика? Жоден пожежний не буде «заливати» пожежу якщо будівля під струмом. Ми ще зі школи знаємо, що вода є провідником струму. Якщо будівля не знеструмлена, то й гасити її ніхто не буде!

Питання сімнадцяте: скільки пожежних повинно бути задіяно для гасіння пожежі на площі 3–4 тис м2? Скільки ми бачимо машин?

Питання вісімнадцяте: навіщо там гвинтокрили пожежний та медичний?

Питання можна ставити й далі, та зупинимося на цьому, і цього досить, аби зробити висновок – тут щось не так. Все виглядає занадто просто: 4 особи заходять, вибивають 40 людей, розливають 40 літрів суміші, підпалюють її і виходять з будівлі до того, як туди проїздять перші правоохоронці. Вони не скривають обличчя, їх чекає машина під камерами спостереження, вже вночі їх затримують, а вранці спецслужби звітують про український слід(!).

Замість того, аби залягти на пару тижнів у квартирі, що здають у найм у гущині якогось мікрорайону, де можна жити місяцями, не привертаючи до себе уваги, вони кидаються втікати з Москви у бік Українського кордону (звісно, куди ж ще їм бігти), та ще й зі зброєю та без документів. Мовою оригіналу: «Четыре террориста, участвовавшие в нападении на Crocus City Hall в Подмосковье, задержаны в Брянской области, они пытались перейти российско-украинскую границу, имели контакты с украинской стороной, заявили в центре общественных связей ФСБ России».  Затримані виявилися громадянами Таджикистану. Дивує, чому не повідомили, що завдання їм особисто давав Зеленський, а на місці підпалу знайшли візитівку Яроша.

А як щодо такої інформації: «Как сообщает издание The New York Times, теракт в московском концертном зале “Крокус” совершило афганское подразделение ИГИЛ Вилаят Хорасан (ИГИЛ-К). The New York Times, так же как и телеканал CBS, сообщает об этом со ссылкой на чиновников Белого дома»; про це повідомляють Al Arabiya (Саудівська Аравія); Amaq (близьке до ІДІЛ).

Тут також слід пригадати, що кілька тижнів тому чиновники США передали росіянам розвіддані про атаку, що готується, а також розмістили відповідне попередження на сайті свого посольства у москві. Крім того, посольства кількох країн попросили своїх громадян негайно залишити територію росії.

Відома також реакція кремля.

дмитро мєдведєв, заступник голови радбезу рф (мова оригіналу): «Террористы понимают только ответный террор. Никакие суды и расследования не помогут, если силе не противопоставить силу, а смертям – тотальные казни террористов и репрессии против их семей. Мировой опыт.

Если будет установлено, что это террористы киевского режима, поступать с ними и их идейными вдохновителями иначе – невозможно. Все они должны быть найдены и безжалостно уничтожены как террористы. Включая официальных лиц государства, совершившего такое злодеяние. Смерть за смерть».

Навіщо проводити розслідування, коли маніяк № 2 вже виніс вирок.

віктор бондарев, перший заступник голови комітету ради федерації з оборони та безпеки (мова оригіналу): «Произошедшее в Крокус Сити Холле – это теракт и диверсия со стороны Украины. Террористам нет прощения. Их надо устранять на месте».

Інший пан пішов ще далі, він пропонує застосувати ядерну зброю.

костянтин малофеєв, засновник одно з телеканлів, бізнесмен (мова оригіналу): «После прошлого страшного теракта «Норд-Ост» мы победили в Чечне. Мы готовы победить опять. Давайте дадим мирному населению Украины 48 часов, чтобы покинуть города, и наконец закончим эту войну победоносным разгромом противника. С использованием всех сил и средств».

У свою чергу США заявили, що Україна не має жодної причетності до трагедії. Цю заяву Джона Кірбі опублікував «Голос Америки», на що Захарова (спікер МІС росії) сказала, що США «не мають права видавати будь-кому індульгенції».

Андрій Юсов, спікер ГУР України: «Це свідома провокація спецслужб Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Кремлівський тиран починав з цього свою кар’єру і такими самими злочинами проти власних громадян хоче її завершити».

Михало Подоляк, радник керівника офісу Президента України: «Україна, звісно, що не має жодного відношення до стрілянини/вибухів у Крокус Сіті Холлі. Це не має жодного сенсу». Невже в Україні не знайшлося жодної посадової особи, яка б від імені держави заявила, що не слід переводити на нас стрілки?

А ось як ще коментують подію в самій росії (мовою оригіналу):

Руслан Левиев, основатель Conflict Intelligence Team: «В стране, где контртеррористический спецназ гоняется за комментаторами из интернета, которые что-то не так сказали про Путина или написали про Бучу, террористы всегда будут чувствовать себя свободно».

Илья Шепелин, российский журналист: «Власти проворонили крупнейший теракт со времен Норд-Оста, зато по камерам вычисляют и находят людей, приходивших на похороны Навального, а международной экстремистской организацией признают ЛГБТ».

Мария Певчих, Председатель Фонда борьбы с коррупцией: «Крупнейший теракт в Москве. Теракт, о котором предупреждали. Но ФСБ были слишком заняты борьбой с политиками, активистами и журналистами. На террористов времени не хватило».

Никита Могутин, журналист: «Вне зависимости от того, кто устроил этот чудовищный теракт – «бородатые» (на эту деталь почему-то обращают внимание отдельные каналы), какие-то добровольческие корпуса, украинские спецслужбы, российские спецслужбы. Абсолютно вне зависимости от всего вышеперечисленного ответ на вопрос: «Кто виноват?» ровно один. Владимир Путин. Именно этот человек открыл ящик Пандоры, из которого вылез ужас. Именно он начал все».

Отже, якщо ви дали відповіді бодай на половину питань, то ви точно знаєте правильну відповідь на глобальне питання: хто організатор і замовник!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x