Ізмаїльський університет уклав унікальний для Ізмаїльщини меморандум із Суворовською громадою

0 коментарів 23733 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суворовська громада уклала перший серед ТГ Ізмаїльського району Меморандум про співпрацю та спільну реалізацію ініціатив між селищною радою та Ізмаїльським державним гуманітарним університет (ІДГУ). Проєкт рішення про затвердження Меморандуму розглядатиметься на сесії Суворовської селищної ради, яка відбудеться 26 березня. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


У коментарі журналісту «БІ» ректор ІДГУ Ярослав Кічук розповів, що університет як єдиний державний вищий навчальний заклад на півдні Одещини зацікавлений в розвитку Суворовської громади – однієї з найперспективніших ТГ на Ізмаїльщині.

«Меморандум передбачає здійснення фахівцями університету науково-практичного консультування щодо реалізації стратегії розвитку Суворовської громади, зокрема, підготовки інформації про екологічний стан ТГ.  Також ця співпраця має за мету подальшу перспективу залучення інвестицій в контексті розвитку технопарків, індустріальних парків та розробки інвестпаспортів, реалізації міжнародних та всеукраїнських проєктів», – зауважив Ярослав Валерійович.

За словами ректора, консультують Суворовську громаду експерти «Центру регіонального розвитку», створеного при університеті. Сюди ще залучені фахівці з кафедр підприємницької та туристичної діяльності, економіки, права. Всього Суворовській громаді допомагає сім співробітників ІДГУ.

Ярослав Кічук додав, що подібний меморандум був заключений раніше з Криничненською громадою Болградського району.

Ізмаїльський університет уклав унікальний для Ізмаїльщини меморандум із Суворовською громадою

Голова Суворовської громади Олег Босікевич, в свою чергу, зазначив, що між селищною радою та Ізмаїльським державним гуманітарним університетом був підписаний Меморандум про співробітництво та спільну реалізацію ініціатив в рамках формування основ сталого розвитку та ефективного освітнього ТГ, а також інших перспективних проєктів регіонального розвитку ще 21 лютого.

Ізмаїльський університет уклав унікальний для Ізмаїльщини меморандум із Суворовською громадою

«В рамках цієї співпраці з ІДГУ планується отримання вищої освіти в університеті співробітниками селищної ради (бухгалтери, економісти, програмісти тощо) та педагогами громади за рахунок місцевого бюджету», – пояснив Олег Євгенович.

Світлини надав “БІ”  Олег Босікевич

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x