Генеральний директор Ренійської лікарні добровільно залишив посаду, а також склав повноваження депутата міської ради

0 коментарів 72495 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Ренійська центральна міська лікарня” Олег Бурля вирішив залишити цю посаду за власним бажанням. Крім того, Олег Костянтинович подав заяву про намір скласти повноваження депутата Ренійської міської ради. Про це власному кореспонденту «Бессарабії INFORM» у місті Рені повідомили у виконкомі міськради.


Сам Олег Бурля офіційно не коментує свої рішення. Однак у розмовах з автором цих рядків керівник лікарні неодноразово висловлював глибоке розчарування наслідками медичної реформи для невеликих комунальних закладів охорони здоров’я, зокрема для Ренійської ЦМЛ. До того ж, в Олега Костянтиновича, м’яко кажучи, не склалися стосунки з Одеським обласним департаментом охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України, про що наше видання вже писало. Більше того, гендиректор Ренійської лікарні відкрито критикував політику НСЗУ в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що Олег Бурля був призначений керівником ЦМЛ на початку 2022 року, за підсумками відповідного конкурсу на цю посаду. Олег Костянтинович змінив на посту гендиректора Олександра Сироту, у якого, знову ж таки, не склалися стосунки з міським головою Ренійської громади.

Слід додати, що Олег Бурля претендував на посаду очільника лікарні ще у 2018 році, коли медичний заклад підпорядковувався районній раді та райдержадміністрації тодішнього Ренійського району. У 2018 році РДА провела конкурс на посаду гендиректора лікарні. На той момент основними претендентами на пост стали Олександр Сирота та Олег Бурля. Але в результаті Олега Костянтиновича не допустили до участі в конкурсі, оскільки він не відповідав одній з головних вимог – не мав спеціальності в галузі управління охороною здоров’я. Переможцем конкурсу визнали Олександра Сироту.

У 2021 році, тобто вже після створення Ренійської територіальної громади в межах колишнього Ренійського району, міська рада оголосила свій конкурс на посаду гендиректора ЦМЛ (Олександр Сирота був змушений звільнитися під тиском міського голови). Проте у грудні 2021 року конкурс був визнаний таким, що не відбувся: до конкурсної комісії не надійшло жодної заяви від претендентів на посаду. Причиною такої ситуації знову стала невідповідність Олега Бурлі кваліфікаційним вимогам МОЗ, які були затверджені ще 2002 року. Одна з цих вимог передбачує, що гендиректор комунальної медичної установи повинен мати освіту та досвід роботи в управлінні охороною здоров’я. Таким чином, керівник лікарні зобов’язаний підтвердити свою кваліфікацію як дипломований адміністратор.

Наприкінці 2021 року Олег Бурля закінчив відповідне навчання у Києві, де й здобув спеціальність у сфері управління системою охорони здоров’я. Це дозволило Олегу Костянтиновичу взяти участь у новому конкурсі та стати переможцем. Тобто Олег Бурля обійняв бажану посаду із третьої спроби.

Новий гендиректор закладу мав власний проєкт модернізації та вдосконалення роботи Ренійської ЦМЛ, але цим планам завадила російська агресія. Адміністрація лікарні виявилася не готовою до ефективної роботи в умовах війни, а також в умовах жорстких стандартів НСЗУ щодо забезпечення високої якості та адміністрування лікувального процесу. У результаті, як ми вже повідомляли, 2024 року Ренійська ЦМЛ посіла останнє місце за обсягом фінансування від НСЗУ серед усіх комунальних лікарень південного регіону Одеської області.

У такій ситуації Олег Бурля зробив висновок про неможливість подальшого управління Ренійською ЦМЛ. Водночас Олег Костянтинович вирішив продовжити роботу як лікар-невропатолог, тобто за своєю першою та основною спеціальністю.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x