Дунаєм пішов оселедець – яка ціна на старті в Ізмаїлі, Кілії та Вилковому

0 коментарів 275508 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Починається довгоочікуваний сезон популярного дунайського оселедця, який цінується особливими смаковими якостями. Журналісти “Бессарабії INFORM” дізнавалися, за яку ціну зараз можна придбати бессарабський делікатес.


Зазначимо, що саме під час потрапляння у води Дунаю з моря для нересту риба набирає оптимальну жирність, тому її смак значно відрізняється від звичайного. Ця риба ціниться настільки, що у сезон її можна побачити навіть на столичному ринку.

У Вилковому срібляста вже пішла активно – температура води та інші природні параметри вже свідчать про повноцінний початок сезону, але далі кількість особин буде збільшуватися.

Відомо, що саме в момент перебування оселедця в районі Кілії він досягає найкращих параметрів, але, як нам стало відомо від місцевого рибалки, кілійців поки що на воду не випускають через неготовність відповідних документів. Водночас рибалки Вилкового вже частково почали ловлю. За словами підприємця з “Української Венеції”, наразі на воді вже перебувають 65 човнів. Інші мають отримати дозвіл орієнтовно до середини місяця.

Оселедець дунайський селедка дунайская дунайка

Що стосується  Рені, то оселедець дійде до місцевих вод ще не скоро – орієнтовно, у квітні. Формально ловити можна хоч зараз, але його ще просто немає, за виключенням кількох, більш спритних, рибок.

Що стосується цін, то зараз вони кусаються. У Вилковому придбати смаколик можна від 250 до 300 гривень залежно від розміру. На кілійському ринку оселедець бачили дешевше – місцеві мешканці купували і за 200 гривень. А щодо Ізмаїлу, туди доходить товар не менше, як за 300 гривень.

За словами нашого співрозмовника з міста Вилкове, ціна має впасти. Він припускає, що у розпал сезону ціна знизиться до 150 гривень за кілограм.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x