Жителів Ізмаїльщини закликають підтримати петицію про посмертне присвоєння звання Героя України Олександру Хмелярову

0 коментарів 9909 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителів Ізмаїльщини закликають підписати петицію про посмертне присвоєння звання Героя України воїну Олександру Хмелярову, який загинув у 2016 році на Донеччині. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись Громадську раду при Ізмаїльській РВА. 


Як зазначається, до Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації звернулися батьки загиблого воїна України Анатолій Хмеляров і Анна Хмелярова з проханням посприяти в поширенні інформації для підписання петиції на звання Героя України для їх полеглого сина.

Олександр народився 20 січня 1989 р. в селі Кам’янка Ізмаїльського району (Одеська область). Олександр мічман (посмертно), технік групи загону 73-го морського центру спеціальних операцій, служив у Центрі за контрактом з 20.01.2011 року. 73 морський центр СпП імені кошового отамана Антіна Головатого.

Як йдеться у тексті петиції, 4 березня 2016 року під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. В результаті ближнього бою зам командира групи, головний корабельний старшина (мічман посмертно) 27-річний Олександр загинув разом з матросом Юрієм Горайським (отримав звання «Героя України» (посмертно) ) . Основна частина розвідгрупи 73-го Центру прийшла на допомогу та вступила у бій, згодом підійшли підрозділи 72-ї ОМБр. Під вогневим прикриттям загиблих і поранених евакуювали. За даними радіоперехоплення, противник втратив 30 бойовиків.

Був нагороджений:
• указом Президента України № 660/2014 від 21 серпня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений медаллю «За військову службу Україні»;
• указом Президента України № 132/2016 від 8 квітня 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно);
• Медаль «За оборону Маріуполя» (посмертно)(14.10.2016- Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України»);
• Медаль «Матрос кошка» (12.06.15-Союз ветеранів розвідки військово-морського флоту);
• Нагрудний знак “ За воїнську доблесть” (29.07.14 – Наказ міністра оборони України);
• Нагрудний знак “За зразкову службу” (20.01.16 – Наказ міністра оборони України);
• Нагрудний знак «Ювілейна Відзнака» (07.10.15);
• Нагрудний знак “Ніч”(06.10.11 – Командувач Сухопутних військ ЗСУ);
• Нагрудний знак “Тайфун” (06.10.11 – Командувач високо -мобільних Десантних військ ЗСУ);
• Нагрудний знак «Водолаз-розвідник спеціального призначення» (30.06.11);
• Орден “Честь і слава”(посмертно) (07.04.16-Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Сила України»);
• Орден «Захисник Української землі» (посмертно) (14.10.17 Всеукраїнська спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України»);
• відзнакою «За службу державі» (посмертно) (04.04.16- Всеукраїнська громадська організація «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга»).

В 27 років Олександр мав достатньо багато нагород, але втратив життя за волю українського народу. Без Олександра залишилися батьки й сестра.

Жителів Ізмаїльщини закликають підтримати петицію про посмертне присвоєння звання Героя України Олександру Хмелярову

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x