В цьому році Болградська міська рада продовжить надавати матеріальну допомогу «чорнобильцям»: розмір та умови

0 коментарів 18927 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виконком Болградської міської ради затвердив Порядок надання та розмір щорічних виплат мешканцям Болградської територіальної громади, які є постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії, та сім’ям загиблих (померлих) осіб, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як зазначається в документі, на матеріальну допомогу можуть претендувати лише мешканці Болградської територіальної громади, але за умови, що вони мають реєстрацію в населених пунктах ТГ та офіційний соціальний статус. А саме:

-постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії;

-потерпілий (потерпіла) від Чорнобильської катастрофи 1 категорії;

– сім’я загиблих (померлих) осіб, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Допомога надається в межах затверджених асигнувань на поточний рік бюджету Болградської міської територіальної громади, передбачених на виплату:

-учаснику ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії та потерпілому (потерпілій) від Чорнобильської катастрофи 1 категорії два рази на рік – до Дня аварії на Чорнобильській АЕС (26 квітня) та до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня. У 2024 році розмір цієї допомоги загалом складає – 3,0 тис. грн на рік.

-члену сім`ї загиблих (померлих) осіб, смерть яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою, один раз на рік – до дня аварії на Чорнобильській АЕС (26 квітня) – 2,0 тис. грн.

Зазначимо, прийом громадян з питань надання виплат та приймання відповідних документів здійснюється комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради. Попередній розгляд заяв про надання виплат та рекомендацій здійснює комісія з питань розгляду заяв громадян про надання додаткових гарантій щодо соціального захисту населення Болградської територіальної громади Одеської області, яка створюється розпорядженням міського голови.

«Рішення про надання або відмову в наданні виплат приймається відділом соціального захисту населення Болградської міської ради з урахуванням висновків комісії з виданням відповідного наказу відділу. Інформування заявника про надання або відмову в наданні адресної цільової допомоги здійснює Відділ в терміни, передбачені чинним законодавством України», – розповіла очільниця Центру надання соціальних послуг Альона Жолтова.

Вона також додала, що уперше таку грошову допомогу для зазначеної категорії громадян та членам їх сімей було затверджено торік – у тому ж самому розмірі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x