В Ізмаїлі детально обговорили можливість відкриття Регіонального реабілітаційного центру з паліативним відділенням

0 коментарів 23976 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку минулого січня на території Дунайської обласної лікарні була проведена зустріч, на якій вперше прозвучала тема створення при медзакладі нового реабілітаційного центру для військовослужбовців, які отримали поранення, а також для деяких інших категорій хворих. Минуло трохи більше ніж місяць – й під час візиту очільника ОДА Олега Кіпера та його заступника Олександра Харлова разом з командувачем Оперативного угруповання військ «Дунай» Володимира Отрощенко, заступниця голови Ізмаїльської райдержадміністрації Марина Деной вже презентувала можливість відкриття Регіонального реабілітаційного центру з паліативним відділенням в КНП «ДОЛ»ООР», де буде відділення реабілітаційної, паліативної та паліативно-психіатричної допомоги. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на місцеві органи районної влади.



У презентації, яка була розгорнута перед обласним керівництвом, зокрема було наголошено, що з метою поліпшення якості життя людини у період воєнного стану в країні, максимального полегшення фізичних та моральних страждань пацієнтів, збереження людської гідності, впровадження науково обґрунтованої стратегії адаптування до соціуму та реабілітації військових і хворих, які перенесли інсульти та інфаркти, хворих, які потребують паліативно-психіатричної допомоги, необхідно впровадження реабілітаційної та паліативної допомоги в Південному регіоні Одеської області.

Також говорилось про те, що на території лікарні розміщені пральня та харчоблок, власна киснева станція, потужністю 850 літрів у хвилину для безперебійного централізованого постачання кисню, артезіанська свердловина.

Планується дві високофункціональні зали фізичної реабілітації, три кабінети апаратної фізіотерапії, масажні кабінети, кабінет ерготерапії, маніпуляційна, перев’язувальна, а також інклюзивні палати на 90 ліжок.

Згідно з попередньою домовленістю з румунськими партнерами буде проводитися виробництво протезів для бійців ВСО, а також підготовка до протезування, протезування кінцівок, навчання користуватися протезами.

Надати бійцям та цивільному населенню в умовах воєнного та післявоєнного часу лікування та реабілітацію на всіх рівнях, а також допомогти з соціальною адаптацією для ефективного інтегрування у суспільство – основне завдання відділення, яке буде відкрите на базі КНП «ДОЛ» ООР».

Успішне запровадження інноваційних механізмів медичної та соціальної реабілітації матиме позитивні економічні наслідки.

Цей центр — єдиний на півдні Одещини, розміщений в комунальній лікарні. Даний проєкт реалізується за підтримки партнерських організацій, але найголовнішим ініціатором і організатором є сама лікарня та її головний лікар, а також Абашев Родіон Анатолійович, голова райдержадміністрації, які рік тому повірили у те, що разом це можливо зробити. Бойові дії є страшною трагедією в нашій країні, проте вони також стали додатковим двигуном змін та інновацій у медицині“, – наголосили в Ізмаїльській районній державній організації.

В Ізмаїлі детально обговорили можливість відкриття Регіонального реабілітаційного центру з паліативним відділенням
В Ізмаїлі детально обговорили можливість відкриття Регіонального реабілітаційного центру з паліативним відділенням
В Ізмаїлі детально обговорили можливість відкриття Регіонального реабілітаційного центру з паліативним відділенням
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x