Днями розпочне дію заборона на вилов раків у водоймах Одещини

0 коментарів 12852 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 25 лютого поточного року встановлюється заборона на вилов раків у водоймах Одеської області. Їх вилов забороняється у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах заплави Дністра та Кучурганському водосховищі в межах області. Про це, із посиланням на Одеський рибоохоронний патруль, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Така заборона встановлюється щорічно у зв’язку з початком періоду линьки річкових раків та виношування ними ікри. Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України надано біологічне обґрунтування щодо її термінів.

У рибпатрулі нагадали, що лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн. Телефон «гарячої лінії» Одеського рибоохоронного патруля: (098) 798-47-93», ─ йдеться у повідомленні.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x