Новий вид омани на Одещині: шахрай отримав гроші за автівку, поки покупець оглядав її у реального продавця

0 коментарів 84699 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ви вирішили купити підтриманий автомобіль, довго шукали та нарешті знайшли машину в гарному стані та за дуже “приємною” ціною. Поспілкувавшись з господарем, їдете дивитись ваше майбутнє володіння, і воно вас не розчаровує. Ви купуєте омріяний автомобіль. Здавалося б, що може піти не так? Запевняємо – може. Сьогодні “Бессарабія INFORM” розкаже реальну історію, яка трапилася з нашим читачем.


Богдан вирішив продати свою автівку, провів моніторинг цін на ринку авто – оцінив авто нижче середнього, адже затягувати з цією справою не хотів. Виклавши на спеціальному ресурсі свою пропозицію та чесно описавши всі недоліки (адже не нова машинка), чекав дзвінків від потенціальних покупців. Довго чекати не довелося – того ж вечора Богдану подзвонили. Чоловік на другому кінці слухавки представився Олегом та почав задавати купу питань щодо авто. Це не викликало ніяких підозр у нашого героя, адже людина хоче знати, за що збирається платити. Коли Олег почав “торгуватися”, Богдан відмовився опускати вартість свого автомобіля, адже й так поставив доволі маленьку ціну. Олег пояснив, що його родич хоче саме таку машину собі, але в самого шукати часу немає, тому це замість нього робить Олег, але він хотів би трохи заробити на своєму родичеві й тому просить Богдана трохи поступитися. Богдан послухав та знову відмовив, тоді Олег попросив хоча б не озвучувати при особистій зустрічі з родичем остаточну вартість, щоб в Олега була можливість “накинути зверху”, а Богдан “зайві” кошти відправить Олегу. Богдан погодився, адже йому було важливо отримати свої гроші – зайвого не треба.

Настав день Х. Родич Олега – Микола їде дивитися авто. Зранку Богдану знову подзвонив Олег та нагадав, що про вартість з Миколою не треба говорити, якщо запитає, відповісти: “як домовлялися з Олегом”, натомість запевнив, що машину Микола забере в будь-якому разі. Домовилися зустрітися на стоянці біля місцевого супермаркету. Оглядини відбулися доволі швидко, адже Микола був вже в курсі усіх “мінусів” авто, тому доволі швидко прийняв рішення та відійшов поговорити телефоном. Через 10 хвилин Микола повернувся та попросив у Богдана ключі та техпаспорт, адже він тільки що купив цю машину в Олега. Виявилось, він ходив дзвонити Олегу. Сказав, що авто влаштовує, Олег надіслав реквізити, та у сусідньому зі стоянкою маркеті Микола скинув гроші на отримані від Олега реквізити. Здивуванню Богдана та обуренню Миколи не було меж. Коли обидва почали дзвонити Олегу, механічний голос відповідав, що “абонент знаходиться поза зоною досяжності”.

Як виявилось під час розмови з Миколою, чоловік на одному ресурсі побачив повідомлення (не на тому, яким користувався Богдан) про терміновий продаж автомобіля, саме такого, який так хотів Микола, та ще й ціна була дуже “солодка” (на четвертину менша за ту, яку поставив Богдан). Подзвонив, відповів Олег. Сказав, що зараз воює під Донецьком, авто продає дуже терміново, бо треба купити кросовера, легковий не подолає ті перешкоди, які мають хлопці на передовій. Машину покаже брат – Богдан, у нього є ключі та тех.паспорт. Ціна знижена ще тому, що переоформити зможуть лише через два місяці, коли Олег приїде у відпустку. А кросовер на фронт потрібен вже зараз, адже держава не виділяє нічого… “Душевно в цілому поговорили з ним. Я б ніколи навіть і не подумав би, що обдурить, таким щирим здавався…”, – каже Микола. Та й сам Богдан каже, що якось повірив Олегу.

В результаті Микола залишився без грошей та без автівки. “Бессарабія INFORM” закликає бути обачними та не переказувати гроші незнайомим людям. Шахраї легко викликають довіру та в будь-який час можуть вас ошукати.

На прохання героїв цієї історії імена змінено, всі збіги випадкові.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x