Виноробня “Колоніст” Болградського району розпочинає обрізку виноградних кущів – секрети народження вишуканого вина

0 коментарів 12636 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українська виноробня “Колоніст” оголосила про початок сезону обрізки винограду на своїх плантаціях у селі Криничне, Болградського району. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Wine Kolonist та Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА.


У повідомленні виноробні зазначається, що вони приділяють особливу увагу обробці винограду, формуючи ягідні лози щороку за французькою системою. Також надають тренінги для своїх робітників, щоб забезпечити оптимальний врожай.

«Гарне вино народжується у полі, саме на виноградниках. Виноградні лози ми формуємо щороку для нового врожаю за французькою системою та проводимо тренінги для наших робітників на виноградниках», – йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що підприємство “Колоніст” розташовано в одному з найкращих українських виноробних регіонів, і знаходиться на одній широті з Бордо (Франція) та П’ємонтом (Італія), що створює чудові умови для вирощування винограду. 33 гектари плантацій розміщуються на суглинкових ґрунтах з глибокими покладами вапняку, а ягода підрізається методом Гюйо та Кордон, забезпечуючи народження високоякісного винограду.

Завод спеціалізується на виробництві високоякісних сухих вин, а також ігристих, напівсухих та солодких вин. Згідно з інформацією, експорт вина включає країни Великобританія, Польща, Канада, Китай та Японія.

Не лише “Колоніст”, але і виноробні у всій Одеській області відіграють важливу роль у виноробній індустрії України. За даними статистики, наш регіон має 47 виноробних підприємств, 200 сільгосппідприємств, що займаються вирощуванням винограду, та 24 тисячі гектар винограду, з них 9000 гектар – столових сортів і 14000 – технічних сортів для виробництва вина. Це робить область лідером вирощування винограду в Україні з 70% загальної площі насаджень у країні.

Важливим кроком у розвитку галузі було виділення коштів у розмірі 133 тисячі гривень в рамках регіональної програми “Аграрна Одещина” у 2023 році. Ці гроші призначені для підтримки чинності сортів винограду, що входять до Державного реєстру сортів рослин, з метою введення кадастру виноградників Одеської області.

Виноробня "Колоніст" Болградського району розпочинає обрізку виноградних кущів - секрети народження вишуканого вина

Виноробня "Колоніст" Болградського району розпочинає обрізку виноградних кущів - секрети народження вишуканого вина

Виноробня "Колоніст" Болградського району розпочинає обрізку виноградних кущів - секрети народження вишуканого вина

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x