Скандальна історія на Болградщині: щоб вразити дівчат, підліток обікрав сусідку-вдову

0 коментарів 22680 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградський суд напередодні нового року виніс вирок 14-річному уродженцю села Залізничне Болградського району, який тричі пограбував свою сусідку. Хлопець є учнем 9 класу Залізничненського ліцею, а на крадіжки, за його словами, зважився після підбурювання з боку знайомих дівчат. Про це, із посиланням на матеріали справи, повідомляє «Бессарабія INFORM».


28 вересня 2023 року, приблизно об 11 годині, прогулюючи заняття в школі, хлопець проник до будинку сусідів, де з шафи кухонного гарнітура таємно викрав гроші в сумі 10000 гривень, решту грошей залишив на місці. Через декілька днів, 2 жовтня 2023 року, він знову проник до будинку, де вкрав з уже відомого місця ще 10000 гривень, а потім знову: 4 жовтня 2023 року викрав грошові кошти в сумі 9000 гривень.

Обвинувачений пояснив суду, що дійсно тричі здійснював крадіжки у сусідки. Він знав, що близько 11 години жінки немає вдома, оскільки вона в цей час ходить за молодшою дитиною до школи. Грошей на поличці було значно більше, але він брав лише частинами.

Після здійснення першої крадіжки, він зустрівся з дівчатами 16 та 17 років, які його вже чекали.  Разом вони пішли додому до однієї з них та порахували «здобич». Вкрадені кошти вирішили поділити: п’ять тисяч дісталося дівчатам, а п’ять ─ самому хлопцю. Ввечері «трійця» пішла у центр до магазину: там обвинувачений накупив горішків, води, сухариків, чипсів та шоколадки, які роздавав різним дівчатам.

Надалі, 2 жовтня, за словами хлопця, його покликала одна з дівчат, з якими він ділився награбованим, та повідомила, що їм знову потрібні гроші. Тож дев’ятикласник зважився на повторний злочин.  Вони домовились, що хлопець знову піде в будинок сусідки, а дівчата залишаться одна ─ біля будинку, а інша буде спостерігати у провулку, чи не повертається господарка.

Обвинувачений вдруге вчинив крадіжку та забрав з шафи в кухні 10000 гривень, які він відразу ж порахував, інші кошти залишились на місці.

Цього разу кошти поділили по три тисячі гривень кожному,  а на тисячу гривень вирішили погуляти. Компанія викликала таксі та поїхала до піцерії в м.Болград.  Там підлітки замовили піцу, суші та напої. Потім знову на таксі повернулися до дому в с.Залізничне.

За «свої» кошти хлопець вирішив придбати мотоцикл, який вартував 2500 гривень, а потім ретельно приховував це від батьків.

4 жовтня 2023 року, за свідченнями підлітка, знову ж таки на прохання дівчат, які наголошували, що їм терміново потрібні гроші,  хлопець пішов на третю крадіжку. Цього разу він взяв дев’ять тисяч гривень, залишивши на поличці 1000 гривень.

На запитання ─ звідки обвинувачений знав, де знаходяться кошти, він відповів, що перебуває у дружніх відносинах із сином власниці житла та якось бачив, як той відкривав дверцята кухонної шафи, де зберігалися гроші. Вдома у сусідів він бував майже щодня, тож для нього проникнення до будівлі не викликало складнощів.

Мати й сестра зловмисника запитували, звідки у нього гроші, на що він відповідав, що підробляв на птахофермі, де йому платили по 500 гривень за день.

Хлопець був впевнений, що його ніхто не бачив, коли він тричі приходив красти гроші.

Наступного дня після останньої крадіжки обвинуваченого покликала сусідка, в якої він крав кошти, нібито їй потрібна допомога. Коли хлопець прийшов, жінка почала розпитувати його про викрадені кошти. Спочатку хлопець все заперечував. Але потім разом з обкраденою сусідкою пішов до іншого сусіда, який підтвердив, що бачив обвинуваченого, коли той заходив до будинку потерпілої під час її відсутності. Після цього підліток в усьому зізнався.

Потерпіла пояснила суду, що вже вісім місяців, як стала вдовою, у зв`язку з чим отримала грошову допомогу від держави в розмірі 130 000 тисяч гривень. Кошти жінка знімала з картки частинами. Порадившись, родина вирішила зробити за ці гроші ремонт в будинку. Господарка відклала 30000 гривень на ремонт, які поклала окремо у верхню шафу кухонного гарнітура. За її словами, діти знали де лежать кошти, але ніхто їх не торкався. Робочим сказала, що розрахується після проведення ремонту.

5 жовтня 2023 року їй зателефонував один із продавців, з яким  вона з’ясовувала питання оплати, а коли потерпіла заглянула в шафу, грошей там вже не було, лише дві купюри по 500 гривень.

Спочатку жінка подумала, що це невдалий жарт сина, але той категорично заперечував.  Трохи подумавши, хто міг так вчинити, вона покликала до себе додому неповнолітнього обвинуваченого під приводом допомогти їй підняти відро з глиною на горище.

Коли хлопець прийшов, жінка завела його на кухню, зачинила за собою двері та наказала йому принести усі гроші, які він взяв, оскільки його бачив сусід. Спочатку підліток і справді все заперечував, та після зустрічі зі свідком, в усьому зізнався.

Потерпіла зателефонувала матері хлопця, щоб та прийшла, проте мати проігнорувала цей дзвінок, тому обікрадена власниця повідомила про випадок у поліцію. Після відкриття справи, мати хлопця добровільно повернула 10000 гривень.

Потерпіла пояснила, що одна з дівчат бачила, як вона знімала кошти в банкоматі, тому знала про наявність у неї вдома значної суми коштів. Крім того, жінка зазначила, що про цю дівчину також по селу ходять чутки, що вона викрадає кошти в людей похилого віку, але ніхто не звертається до поліції.

У суді обидві дівчини повідомляли, що їм нічого не відомо про вкрадені кошти. Вони наголошували, що про злочин дізналися вже ввід поліції, коли їх почали допитувати, як свідків. Кожна запевняла, що не знає, чому хлопець їх обмовив та припускали, що причиною стала особиста неприязнь.

Болградський суд визнав винним неповнолітнього та призначив йому покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі. У залі суду хлопця звільнили від відбування покарання з випробуванням, призначивши йому  іспитовий строк тривалістю два роки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x